ONLİNE EMZİRME DANIŞMANLIĞI

Başlığı okuduğunuzda bu da ne ? diyebilirsiniz. Ben de olur mu diye düşünürken ,birden içinde bulunduğum bir iş oldu.
İlk başta Emziren anneler google grubunda Gönüllü Emzirme Danışmanı olarak, emzirenanneler google grubundaki annelere destek vererek başladım. Sıkıntısı olan anneler bu ortak alanda merak ettiklerini soruyorlar, ben ve diğer annelerde deneyim ve bilgilerimiz paylaşıyoruz. Gerçekten çok yararlı olduğunu düşünüyorum.

Oğlum doğduktan yaklaşık 2 yıl sonra , doğum öncesinde yaptığım Doğuma ve Bebeğe Hazırlık Eğitim programına ek olarak Anne sütü ve Emzirme eğitim programını da eklemeye karar verdim. Bunu bloğumda yayınlamaya başladıktan sonra , facebook, twitter ve instagramda duyurularını yaptım. İşte ondan sonra benim online Emzirme Danışmanlığı hikayem başladı.
Yaklaşık 2 aydır online olarak da annelere destek veriyorum. Nasıl olur diye düşünürken , şimdilik çok iyi gidiyor. Bazen annelerin sadece kendilerine güvenmeye ihtiyacı var. Bunu da  telefon veya emaille halletmek kolay..
Bana emaille  ve ya sosyal -medya araclarının biriyle basvuran annelere e-maille cevap verdikten sonra gerekirse telefonla da görüşüyorum. Şimdiye kadar bana yakın olana 8 anneyi evinde ziyaret  ettim..
Geçenlerde uzun zamandır yazıştığım bir anne göğüs ucundaki sorunu anlatmak için fotoğrafını çekip göndermiş.. Bu da bizim için bir başka çözüm yolu oldu..

Yeni doğum yapan bir anne , ilk günlerinde bir desteğe ihtiyacı olduğunda , çıkıp bir yere gidebilmesi bazen zor olabiliyor. O zaman emaille sorununa veya merakını gidermesi için online danışmanlık hizmeti alması güzel bir çözüm yolu diye düşünüyorum.

İsteyen yaptığım Bebeimgeliyor Anne sütü ve Emzirme eğitimlerine katılabilir, gelemeyen yada imkanı olmayan annelerse;
 ertugrul.esra@gmail.com
www.twitter.com/bebeimgeliyor
www.instgaram.com/bebeimgeliyor

buralardan bana ulaşabilirler..

Check Also

Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz!

  Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz! Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki …

9 Yorumlar

  1. tamamdır verdım baglantılarını:o)

  2. tamamdır cok ıyısın gercekten anneler sana mınnettar ve bebeklerı de

  3. Esra gerçekten harika bir iş yapıyorsun, ne kadar çok annenin duasını alıyorsundur kimbilir. Keşke bebeğim 5,5 aylıkken sütüm azalıpta biberona alıştırmadan önce seni tanısaydım, 9 aydır sağarak süt veriyorum ama emzirmeyi çoook özledim. Pınar

  4. Esra ‘cımş harikasın 🙂

  5. Ne güzel yapıyorsun Esra, tebrik ederim arkadaşım eminim çok dua alacaksın :))

  6. Pınarcım, çok teşekkür ederim:))
    Önemli olan bebeğinin anne sütü alıyor olması:))
    Malesef bebeklerimiz çok akıllılar , hemencik kolaya alışıyorlar. Kısmet:))

  7. Hasenecim ve Pericim çok teşekkür ederim. Minik de olsa bir katkım olursa ne mutlu bana:))

  8. Meraba benim de bir sorunum var gosumun biri mastit oldu ve ben onu boşaltmak için bebegime devemli mastitli gosumu verdim bu yüzden mi bilmiyorum ama öbür gösüm küçüldü ve artık süt hiç gelmiyor diye bilirim süt gelsin diye gene emziriyorum ama düzelmiyor hiç olmiycak kadar küçüldü ve şuan bebeğim doymuyor bunun için ne yapa bilirim yardımcı olur musunuz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.