PINAR ANNENİN EMZİRME HİKAYESİ

 

IMG_6911

Merhaba,

Yazıma emzirme döneminde olan annelere kolaylıklar ve sabır dileyerek başlamak isriyorum. Benim hikayemin içinde hikayeler gizli.. 2010 yılının 8 ekiminde 8 aylık hamileyken, doğum hazırlıkları yaparken plecenta dekolmani teşhisi ile yüzünü goremedigim kızımı kaybettim… çok acı günler gecirdim tarifi imkansiz aci.. 6 ay sonra tekrar hamile kaldım 3 aylik düşük yasadim acı üstüne acı… Anne olma istegim bu kayiplardan sonra dahada artmisti ve Derine hamile oldum. 

           27.03.2012 tarihinde dünyamızi kollarıma aldim. Acilarimin ustune sunger cektim. Sezeryen dogum olmasına ragmen süt problemi yasamamistim. 2 ay çok güzel emmisti. Birgün kuzenimin doğum gününe davet edildim gitsem mi gitmesem mi  derken gittim ama başıma neler geleceğini bilmeden. Derini evde emzirdim ve evden çıktım. Partide emme saati gediginde süt emmek istemedi kesinlikle gogsume yaklasmiyor kafasini ceviriyordu. Tabi açlıktan ağlıyo kriz geciriyo morariyo kendinden geciyodu. Ne yapcami bilemedim üç ablam la kendimizi attık disari arabada dolasmak sakinlestirir düşüncesiyle ama ne mümkün o agliyo ben agliyorum ablamlar agliyo. Hemen  eczaneden mama biberon aldik hazirladik kabul etmedi 12 emzik modeli denedik chicconun  kaucuk modelini biraz sevsede tam anlamiyla emmedi. gorenler saskinlikla bizi izliyo tabi. Çare bulamadık hastanenin  yolunu tutmustuk ki annem aradı gelin birde ben göreyim olamadi gideriz dedi. Anneme gittiğimizde aglamaktan helak olan derin uyumustu. Uyaninca yine aglama krizleri basladi annem sütümü sagip kaşıkla icirdi. Sakinlesen Derin sabaha kadar uyuduu. Sanmayinki böyle bitti kalktığında yine aynı seyleri yine yasadim. Eşimle beraber hemen hastaneye goturduk. Doktorumuz bazı idrar yolu iltihaplanmalarinda bu durumun olabildiğini soyledi hemen tahliller ultrasonlar derken temiz cikti doktora o mamanin tadını sevmemistir diyerek başka mama adıyla bizi yolladı. Mamayı aldik ama icirmek ne mümkün biberonu diline bile degdirmiyor  çeşitli biberon başlıkları denendi Ne durumda oldugumu tahmin bile edemezsiniz bi yandan agliyorum bi yandan bebegimin derdine care olmaya calisiyorum aglamaktan gözlerim kapanmıştı. Benim için kabus dolu gunler başlamıştı bile. Artık derine sütümu sagip kaşıkla iciriyordum. Bir kacgun emdigi emziktende vazgeçti mama istemiyo gogsumu istemiyodu biberon istemiyodu cildirmak uzereydim. Yakinlarimizin tavsiyesiyle iki doktora daha gittik. Anlattığım şeyi anlamiyolardi öyle sey olmaz aç olan cocuk muhakkak emer sütun var dediler iştah damlalariyla geri donduk. Ne mama ne  biberon kabul etmeyen kizim için yapacak başka bişey yoktu artık sagip kasikla verecektim sutunu. Hemen elektirikli bi pompa aldık sagma işlemi daha seri olsun diye. Bu süreç derin 8 aylik olana kadar devam etti. Aglaya aglaya  Derini uyutuyordum  daldiginda biraz emzirip yatiriyordum o uyurken ben süt sagiyordum uykuyuda sevmeyen kizima kalkinca onu kasikla onu veriyordum saatler suruyordu bu islem. Rahat rahat ağlamaya bile vakit yoktu. Daha sonra gunduzleri kahvalti meyve puresi sebze puresi derken gunduz emmeyi tamamen baktı. 1 yaş 3 günlük olana kadar geceleri emmelerinide birakti ve mutlu son:) 
              Beni emmeyecegi icin cok uzuldum çok ağladım ama yapacak bisey yoktu nihayetinde benim sutumle beslendi. Gercektenn çok zorlu bi surecti bizim için 8 ay asosyal olarak aglama krizleriyle geçti gitti. Aslında daha anlatacak çok anim var (ani diyorum çünkü o zamani bile guzel evladın) yazım çok uzadıgi için burda birakiyorum. Allahima şükürler olsun Derinim 28 aylik kocaman bi kiz oldu. Hepinize stressiz gunler bebeğinize sağlık diliyorum.
Sevgiler.          
 
 Pınar Gök Altunel 

Check Also

Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz!

  Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz! Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.