SEVGİLİ ESRA BİLGE’NİN EMZİRME HİKAYESİ

emzirme-500.hlarge

 

Merhabalar Esra hanım,
Ben de emzirme yada emzirememe hikayemi paylaşmak istedim.. Yoğun bir tedavinin ardından hamile kaldım.. Düşük tehlikesi , sürekli yatarak, ameliyat olarak, ve son ayımın çoğunu hastane de geçirerek Allaha şükür kızlarımı haziran ayında kucağıma aldım.

35+5 te doğdular. 4 gün yoğun bakımda kaldılar. Hastanede 3 saatte bir emzirme , odaya çıkınca 15 dakika sonra sağım yapıyordum. Ama sağdığımda en fazla üç damla süt gelmişti ( ve ben ona bile sevinmiştim ) . Eve geldiğimde daha yoğun , yorgun günler bekledi bizi. Tamamen steril ortam, evde maske vs ile gezdik 1,5 ay.

Kızlarımından ilk doğanı memeye çok düşkün, emmek istediğinde acayip bir ses çıkarıyor 🙂 süt gelmediğinde çok ağlıyor ve bende onunla ağlıyorum 🙁 İkinci ise sağdığımda içiyor ama memeyi tutmada problem yaşıyoruz. Bu arada göğüs ucumda yok , aventin ucunu kullanıyorum. Şu ana kadar sağdığımda en fazla 70 cc süt çıktı.. İki göğsün toplamı bu ve sadece iki kere… Su tüketimim normalde de çok.. Ama üç ana üç ara öğün gibi bir şansım olmuyor.. Ana öğünlerimi vaktinde yesem mutlu oluyorum. Dinlenmem de çok zor.. Çünkü kızlarım biraz mızırık.. Ayrıca biri uyusa diğeri uyanıyor. Ben yine de bir damla dahi gelse o sütü almalarını istiyorum.. Estetik kaygısı ile sütü kesenleri aklım almıyor.. Yazıya başlamadan sağım yaptım 30 cc çıktı ama olsun onu bulamayanlarda var…

Emziren annelere bol sütlü günler diliyorum.. 

Esra Bilge

Check Also

Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz!

  Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz! Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki …

One comment

  1. Ben de bu sekılde sut uretımı olan bır anneydım aylar boyunca ısrarla devam ettım oglumu 19 ay emzırdım, hatta ılk 3 ay sonra o kadar cok sutum gelıyordu kı ınsan sasırıyordu, moralı bozmadan devam etmeni öneririm.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.