11 Haftalık hamilelik

Week11

Bebek;

Bebeğiniz şu anda 4 cm’e ulaştı ve bütünüyle şekillenmiş olarak bir incir veya limon büyüklüğüne geldi.

Bu hafta itibariyle, elleri yakın bir zamanda açılarak yumruk haline dönüşecek, diş etlerinin altında minik dişlerinin yerleri oluşmaya başlayacak ve bazı kemikleri giderek daha çok güçlenecek. Bebeğiniz bu hafta da tekmelere ve kendi kendine gerinmelere, esnemelere başladı bile, yalnız küçük hareketleri o kadar etkisiz ki rahminizde dolaşan bir su balerinini / baletini andırıyor. İlerleyen zamanda vücudu büyüdükçe, bu küçük hareketleri de daha gelişkin ve etkili olmaya başlayacak.

Anne;

Kabızlık problemi bu dönemde size biraz sıkıntı yaratabilir.Bu aralar mide bulantılarınız biraz daha azalmış olabilir ve kendinizi daha enerjik hissedebilirsiniz. Yalnız kabızlık size biraz sıkıntı yaratmaya başlamış olabilir (Sindirimi yavaşlatan hormonal değişimler yüzünden olur) bir de midenizde yanmalar oluşabilir (Bu da yine hormon değişimlerinden kaynaklanır). Sadece şunu unutmayın ki, bu çekilen sıkıntıların hepsi çok mucizevi bir şey için geçici olarak hissedilecektir.

Eğer mide bulantılarınız yüzünden yeterince iyi beslenemediğinizi ve sağlıklı yiyecekler yiyemediğinizi düşünüyorsanız endişelenmeyin. Bu süreye kadar yeterince kilo alamadığınızı da düşünebilirsiniz (Genelde kadınlar ilk dönemlerinde 2 ile 5 kilo arasında değişen kilolar alıyorlar). Sonrasında vücut değişimleriniz biraz daha normale dönecek ve daha rahat etmeye başlayacaksınız, kilo almaya da başlarsınız.

Check Also

Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz!

  Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz! Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki …

One comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.