15.hamilelik haftası

yourbaby_week15

Bebek;

Bu haftada bebeğinizin boyu 93-103 mm ve ağırlığı yaklaşık 50 gramdır.

Bebeğın cildi o kadar incedir ki kan damarları görülebilir. Bebeğinizin kaşları ve saçları çıkmaya başlar. Bu dönemde bebeğin hareketliliği ve esnekliği artar. Ellerini açıp kapatabilir ve elini yumruk yapabilir.Kemik gelişimi hızla sürer.

Bebeğinizin kemik ve kas dokusu bu gebelik haftasından itibaren biraz daha hızlı gelişmeye başlar. Cildi bu haftada çok ince ve şeffaftır ve cilt yüzeyinde belirgin damar yapıları izlenir. Lanugo adı verilen ipeksi cilt tüyleri de bu haftadan itibaren gelişmeye başlar. Bu tüyler 26. haftaya kadar varlığını sürdürür.

Anne;

Hamileliğiniz için uygun kıyafetler almanın zamanı geldi! Hamile kıyafetleri ile daha rahat edeceksiniz. O nedenle kendinize uygun hamile kıyafetleri almanın  tam zamanı!

Elinizi karnınıza tuttuğunuzda rahminizi bir top gibi hissedebilirsiniz.Bebeğiniz burada:)) İlk hamileliklerde henüz hareketlerini hissetmezsiniz. Hissettiğini söyleyen hamileler bağırsak seslerini hissediyorlar.

Hamileliğin ikinci 3 aylık dönemi, tatil için en uygun dönemdir. Mevsim yaz ise bu fırsatı kaçırmayın. Ama güneşten de kendiniz korumayı ihmal etmeyin.

Göğüslerinizden sıvı gelebilir. Bu normal bir belirtidir. Doktorunuza söylemekte fayda var.

Check Also

Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz!

  Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz! Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki …

One comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.