3. hamilelik haftası

G-3

Bebek;

Artık bebeğinizin yeni hayatı başladı!Toplu iğne ucu kadardır.Dünyada göreceğiniz en büyük mucize:))

Yumurta hücreniz sperm hücresiyle birleşti. Yaklaşık bin tane sperm hücresinden sadece bir tanesi bunu başardı ve bu uzun yolculuktan sonra döllenme gerçekleşti. Döllenme gerçekleştikten sonra bebeğiniz yeni bir hayata merhaba dedi. Döllenmeyle zigot bölünmeye başlayacaktır. Her gün bebeğinizin hücreleri ikiye katlanacaktır.Hücreleri 16 olduğunda rahime doğru yol almaya başlayacak. Bu da 4 gün sürecektir.

Anne adayında üçüncü haftada erken hamilelik belirtileri görülebilir. Bunlardan  kanama ihtimali olabilmektedir. Bayanların bazılarında bu kadar erken dönemde yorgunluklar, bitkinlikler, göğüs dolgunları başlayabilmektedir. Ancak daha önce gebeliği tecrübe etmemiş kişilerin bu erken belirtileri anlayabilmesi mümkün değildir. Bu yorgunluğu bahar yorgunluğu, göğüs gerginliklerini de beklediği adet dönemine yorabilmektedir.

Hamileliğin üçüncü haftasında hamilelik testi için erkendir. Daha kişiler hamile olduklarına dair fikir yürütemezler. Henüz beklenen regl günü gelmemiş olduğu için akıllarda böyle bir telaşta olmayacaktır.

2. hamilelik haftası                                                                                    4. hamilelik haftası

 

Check Also

Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz!

  Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz! Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.