18. hamilelik haftası

18-haftalik-gebelik

Bebek;

Bebeğiniz yaklaşık 16 cm. boyunda ve 150 gramdan daha fazla ağırlıktadır.

18 haftalık gebelik , bebeğinizin kalbi ve kasları güçlenir. Bu haftadan sonra yapılan ultrasonlar genelde kalp ya da kalbi çevreleyen organlarda herhangi bir yapısal problemin olup olmadığını teşhis eder. Bazı bebeklerde doğuştan kaynaklı kalp sorunları bulunur fakat birçoğu sorunsuz bir şekilde doğar. Neyse ki, ultrasonun böyle bir durumu teşhis etmesi durumunda alınabilecek birçok önlem ve tedavi yöntemi bulunmaktadır. 18 haftalık bebek, vücudundaki sinirleri destekleyen bir tür koruyucu bir tabaka olan Miyelin üretimine başlıyor olacaksınız. Bebeğiniz dokuzuncu ay boyunca Miyelin’i üretmeye devam ediyor olacaktır. Artık bebeğinizin genital bölgeleri oluşmuş ve ultrason ile görülebilir hale gelmiştir. Ancak bazı kadınların bunun için gebeliğin 20. haftasına kadar beklemeleri gerekebilir.

Anne;

Rahminizi göbek deliğinizin hemen orada ya da tam altında hissediyor olabilirsiniz. Rahminizi karnınızın diğer bölgelerinden ayıramıyorsanız, üzülmeyin. Doktorunuz, rahminizin şeklini ve boyutunu tespit edebilecek kadar eğitimlidir ve hatta size rahminizi hissetmenizde yardımcı olabilir. Gebeliğin 18. haftasına kadar yaklaşık 7 kilo almış olabilirsiniz. Bu çok normaldir. Bazı kadınlar daha çok, bazı kadınlar daha az kilo alacaktır.

8 haftalık bebek gebeliğiniz ilerledikçe kendinizi biraz daha fazla konforsuz hissediyor olabilirsiniz. Birçok kadın özellikle bu dönemde uyku yolu hamile problemi yaşar. Konforunuzu arttırmanın en iyi  yastığı almanızdır. Gebeliğin bu haftasında uyurken yana doğru yatmak istiyor olabilirsiniz.

Ultrason randevusunda eşinizin de yanında olmasını istiyor olabilirsiniz. Bu özel an, birçok ailenin bebeği ile irtibata geçtiği ilk andır. Birçok ultrason muayenesi 20 ile 30 dakika sürer. Bu da, siz ve eşinizin bebeğinizle irtibatta kalması için iyi bir süredir.

Büyümekte olan karnınıza ek olarak, gebeliğin birçok sürprizleri  bulunmaktadır. Yaşadığınız birçok ağrı  hissi (sırt ağrısı, bacak ağrısı ve daha fazlası) için gebeliği suçlayabilirsiniz. Ancak gebelik hormonları aynı zamanda o kadar da kötü olmayan değişikliklere katkıda bulunur.

Gebelik süresince saçlarınız çok daha güzel görünebilir. Gebeliğin 18. haftasında saçlarınızın her zamankinden daha sağlıklı ve dolgun göründüğünü fark ediyor olabilirsiniz. Gebelikte daha çok saç üretir, daha az saç dökülmesi yaşarsınız. Saçlarınız daha hacimli olacaktır. Gebeliğin 18. haftasında fark edeceğiniz diğer fiziksel farklılık ise hızlı uzayan tırnaklardır.

Birçok kadın, gebelikte en çok göğüslerin büyümesini sever. Gebelik boyunca bir iki beden sutyen kullanmanız çok normaldir. Küçük göğüslü kadınlar için bu harika bir değişimdir. Tüm bu değişiklikler yaşanırken, partnerinizin size daha fazla aşık olduğunu fark edebilirsiniz. Nitekim genelde erkekler yumuşak kıvrımları ve büyüyen göğüsleri sever.Tüm bu fiziksel değişimlerin tadını çıkarın!

Check Also

Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz!

  Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz! Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.