24 haftalık hamilelik

Pregnancy_Your_Babys_Growth_and_Development_Months_4_to_6_24_Weeks

Bebeğiniz yaklaşık 600 gr ağırlığında ve 30 cm uzunluğundadır.

Bu aşama da çok az saç görülmesine rağmen bebeğinizin yavaş yavaş saçları çıkmaya başlamıştır.Akciğerlerinin bölümleri genişliyor.ve bebeğin doğumdan sonra akciğerlerin çökmesini engellemeye yardımcı olan akciğer yüzey aktif maddelerini üretmeye başlar.

Size bu hafta de doktorunuz gebelik şeker testi yaptırabilir. Hamile kadınlarda daha önce diyabet yaşamamış olsalar bile gebelik diyebeti gelişme riski mevcuttur. Glukoz yükleme testini genelde 28. gebelik haftasından önce doktorlar yaptırmak isterler. Test için önce açlık kan şekeri düzeyinize bakılır. Ardından  50 gr glukoz içeren şekerli, sıvıyı içmeniz istenir Kan glukoz seviyenize 1 saat sonra bakılır.Çıkan değere göre doktorunuz sizi yönlendirecektir.

Variler bu dönemde artan kan dolaşımının fazlalığına bağlı olarak görülmeye vbaşalr. Varisli damarlar şişmiş, morarmış ve kıvrımlı damarlardır ve genel de bacaklar veya vaginal bölgede cildin hemen altında oluşurlar. Varisli damarlar hoş bir görüntüye sahip olmaz ve ayrıca hafif rahatsızlık veya kaşıntıya da neden olabilir.

Hedef kilo artyışınıza dikkat etmek,

Günlük egzersiz yapmak,

Varis çorapları ve dinlenirken ayaklarını yüksekte tutmak varisli damarların f-gelişimini engellemeye ve semptomların azalmasına yardımcı olabilir.

Check Also

Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz!

  Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz! Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.