30. hamilelik haftası

30

Hamileliğinizin 30. haftasında bebeğinizin uzunluğu yaklaşık 43 cm ve kilosu yaklaşık 1,4 kg’dır. Bebeğiniz bu dönemde haftada 200 gr civarında olacak şekilde hızla kilo alarak şişmanlamakta ve vücut ısısını kontrol etmeye başlamaktadır.

Bebeğin kemik­leri artık, kemik iliğinden kendi kanını üretmeye başlayacak kadar olgunlaştı­ğından, bu görevi karaciğer ve dalaktan alır. Bu haftadan itibaren bebeğiniz “kahverengi yağ dokusu” adı verilen yeni bir yağ tabakası oluşturmaya başlar. Bu yağ türü, tipik olarak kış uykusuna yatan hayvanlarda bulunur.

Kahverengi yağ dokusu, bebeğin doğumdan sonraki ana ısı üretim kaynağıdır ve doğdu­ğunda bebeği sıcak tutacak ve ona enerji verecektir. Yağ dokusu biriktikçe be­beğinizin cildindeki kırışıklıklar düzelmeye başlayacaktır. Ayva tüyleri, bebeğin vücudunu kaplamaya devam eder ve doğuma kadar kalır. Bebeğin beyni bü­yümüştür ve sinir sistemi neredeyse olgunlaşmıştır.

Anne de;

Bebeğinizin hızlı büyümesi, nefes almanızı zorlaştırabilir. Rahminiz neredeyse akciğerinizin altında diyaframa dayanmış durumdadır. Diyaframa baskı yapılması sonucu hem akciğerleriniz hem de mideniz daha yukarı itilir. Bu da sizde nefes darlığı halsizlik ve mide şikayetlerinizin oluşmasına sebep olur. Mide yanması probleminiz varsa her yemekten sonra uzanmaktan kaçınmamalısınız.

Check Also

Kasım Ayı Hamile Okulum

  Kasım Ayı Hamile Okulum Her ay olduğu gibi bu ayda 7 çift ile Bebeimgeliyor …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.