37. hamilelik haftası

37-haftalik-gebelik-bebek-gelisimi1

 

Bebek ;

Bebeğiniz yaklaşık 46 cm boyunda 3 kilo ağırlığındadır.

Sık sık acıkıyorsanız kendinize iyi bakın yedikleriniz bebeğiniz minik bir kısmı bebeğiniz tarafında depolanır.Bebeğiniz sıkıştığı veya yerinden memnun olmadığı zaman leğen kemiğinize darbeler vurarak sizi hareketlendirecektir.Bebeğinizin cildini saran beyaz yağlı madde bu hafta vücut tarafından geri alınacaktır.

Anne ;

Belinizde ağrılar var leğen kemiği bölgeniz sızlar. İdrar keseniz çok az miktarda idrar tutabilir. Vajina akıntınız artacak. Bazen ani ağrılar hissedebilirsiniz bebeğinizin yeri çok dar olduğundan yer değiştirme hareketlerini ani ağrılar olarak hissedebilirsiniz. Vaginal akıntı için  ped kullanabilirsiniz.Bu akıntı koyu renkli ve kötü kokuluysa ve kaşıntı hissediyorsanız doktorunuza başvurunuz. Hamileliğinizin son haftalarında hamileliğinizi daha belirgin olduğundan bol bol fotoğraf ve videolar çektirin. Doğum süreciyle ilgili kitaplar okuyabilirsiniz.

Doğuma giderken yanınıza alacağınız ”Doğum Çantanızı” hazır olsun.

Check Also

Kasım Ayı Hamile Okulum

  Kasım Ayı Hamile Okulum Her ay olduğu gibi bu ayda 7 çift ile Bebeimgeliyor …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.