39. haftalık hamilelik

term-gebelik

Bebek;

Bu hafta içerisinde boyu 49 cm ve ağırlığı da 3200 grama ulaşıyor.

Doğumun çok yaklaştığı bir hafta olan bu otuz dokuzuncu haftada bebek kocaman olmuş ve rahim içerisinde hareket edemeyecek kadar sıkışık bir pozisyondadır. Ayrıca önceki haftalarda hazırlığını yaptığı akciğer gelişimi ve soluk alıp verme için gerekli kas gelişimi tamamlanmış doğuma hazır bir şekilde beklemektedir.Bebek bu haftada her an doğabilecek durumda ve aile için her an patlamaya hazır bir bomba gibidir. Bebeğin rahme sığamaz olduğu ve otuz sekizinci haftadan beridir devam eden neredeyse vücuttaki tek değişiklik olan kilo almanın aynen devam ettiği bir haftadır. Bebeğin ve annenin salgılara tamamen doğuma hazırlık salgılarıdır ve bebek doğuma çok yaklaşmış bir haldedir.

Anne ;

Anne adayının ağrılardan duramaz hale geldiği bir hafta içerine girmiş bulunuyoruz. Anne bu hafta içerisinde sadece doğuma hazır bir şekilde bekliyor olmalıdır. Bebeğin rahimde sıkışık olarak duruyor olması ve kasılmaların şiddetindeki artış nedeniyle anne daha da bir yorgun ve güçsüz düşer. Doğum yapılacak yere annenin zamanında yetişmesi normal doğumla bebeğini dünyaya getirme şansını kaçınılmaz bir şekilde arttıracaktır. Anne adayı kan ve sıvı geldiğinde bunu fark eder etmez doktorunuza haber vermeniz gerekir.

Check Also

Kasım Ayı Hamile Okulum

  Kasım Ayı Hamile Okulum Her ay olduğu gibi bu ayda 7 çift ile Bebeimgeliyor …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.