İlk Blw denemeleri

Bebeğiniz artık 6 aylık oldu ve mama sandalyesinde rahatça oturabiliyorsa BLW_Bebebğin kendi kendine yiyerek ek gıdaya geçiş yapabilirsiniz.

Şunu en başta unutmayın ama!! Bebeğinizi takip eden çocuk doktorunuzun rehberliğinde ilerlemelisiniz. Doktorunuz önce sebze diyorsa ilk sebze, meyve diyorsa ilk kez meyve ile başlamalısınız.

bebek-bakimi_11

İlk Blw denemeleri için;

Eğer ilk sebze deneyecekseniz; patates, kabak, havuç ilk denemeler için en idealidir. Bu sebzeleri parmak şeklinde doğrayın. Tüm sebzeleri zeytinyağ ile harmanlayın. Bu sebzeleri fırın tepsisine yağlı kağıt koyup, üzerine yerleştirin. 200 decede  15 dk pişirme yeterli olacaktır. Sertliği iki parmağınızla sıkıştırdığınızda ezilebilecek yumuşaklıkta olmalı.

Meyve ile başlayacaksanız ; ilk tercihiniz elma is , onu da kabuklarını soyup dilimleyin. Fırın tepsisine yağlı kağıdı koyun ve üzerine dilimlediğiniz elmaları koyun. Üzerlerine çok hafifçe tarçın ekleyin. 200 derece de 15 dk pişirin.

Bunları bebeğinizin mama sandalyesinin tepsisine yerleştirin. Ve bebeğinizin sebzeleri keşfetmesini izleyin, hatta videoya kaydedip benle de  paylaşın. Sitede isterseniz bende yayınlarım, ne dersiniz?

 

Check Also

BLW- Bebeğin Kendi Kendine Yeme Yöntemi

BLW- Bebeğin Kendi Kendine Yeme Yöntemi   BLW (Bebeğin Kendi Kendine Yemesi – Baby-Led Weaning), …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.