17 Kasım Dünya Prematüre Günü!

 

Neo

Türkiye’de doğan prematüre bebekler ile ilgili farkındalığı artırmak ve prematüre bebeklerin yaşam hakkına dikkat çekmek amacıyla Türk Neonatoloji Derneği  tarafından çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Kasım ayı boyunca  yürütülecek faaliyetlerde  medya ve internet aracılığıyla prematüreliğin ve sorunlarının daha iyi tanınması, anne adaylarının  erken doğum konusunda bilinçlendirilmesi ve gereken önlemlerin alınması amaçlanıyor.

2009 yılından itibaren Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkelerinde Kasım ayının ‘Prematüre Farkındalık Ayı’ olarak kabul edilmesi ve 17 Kasım’ın  ‘Dünya Prematüre Günü’ olarak kutlanması nedeniyle her yıl yaklaşık 150 bin prematüre bebeğin doğduğu ülkemizde  bu bebeklerin sorunlarıyla ilgili farkındalığı artırmak ve prematüre bebeklerin yaşam hakkına dikkat çekiyoruz.

17 Kasım 2015 Salı günü Ankara Hilton Otel’de 17 Kasım  Dünya Prematüre Günü için düzenlenen toplantıda, gelişimlerini tamamlayamadan zamanından önce dünyaya gelen bebekler ve  yaşadıkları sorunlar konusunda toplumda farkındalığın artırılarak kaliteli yaşam haklarının korunması; bunun sağlanmasının ana koşullarından biri olan yenidoğan uzmanı ve deneyimli hemşire sayısının artırılması, ayrıca  prematüre doğumların önlenmesi için stratejilerin geliştirilmesinin önemi vurgulandı. Ailelerin prematüre bebek ve bakımı konusunda  bilinçlendirilmesi gerektiğinin altı çizildi. Toplantılarda devlet ve sosyal kuruluşlardan da prematüre bebeklerin  sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri konusunda desteklerini artırmaları istendi.

Farkındalık için hazırlanan çalışmalarda, erken doğan bebeklerin mor renkte dünyaya gelmesini sembolize etme amacı ile  minik ve sağlıklı bir mor civciv görseli kullanıldı. Kasım ayı boyunca farkındalık yaratmaya yönelik kamu spotu, çeşitli sosyal medya projeleri ile anne adaylarına erişim sağlanırken, sosyal medya kullanıcısı olan ünlü isimlerin de konuya duyarlılık göstermesi farkındalığa katkı sağlıyor.

 

17 Kasım Dünya Prematüre Günü!

Onlar anne karnında geçirmeleri gereken zamanı tamamlayamadan, henüz olgunlaşmamış bedenleriyle doğan bebekler..

Aileleri ve doktorlar tarafından mutluluktan ziyade endişeyle karşılanan bebekler..

Dünyaya diğer bebeklerden bir adım geriden başlayan ama yaşamak için savaşan bebekler..

Bu anlamlı gün dolayısıyla kahraman prematürelerimizi, onların baş destekçisi doktor ve hemşirelerimizi ve sevgili ailelerini  şükran duygularımızla kutluyor, sevgiyle kucaklıyoruz.

 

Check Also

Yenidoğan bebeğinizin odasını hazırlarken Nelere dikkat etmeliyiz?

Yenidoğan bebeğinizin odasını hazırlarken Nelere dikkat etmeliyiz?   Yenidoğan bebeğinizin odasını hazırlarken bebeğinizin konforu ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.