Mutlu Bebekler, Mutlu Anneler

Geçen hafta Cuma günü, Otribebe’nin düzenlediği “Mutlu Bebekler, Mutlu Anneler” adlı etkinlikte diğer anne blogger’larla bir araya geldik. Akatlar’da İnsana Güven Eğitim Merkezi’nin güzel kış bahçesinde bebeklerimizin daha rahat ve huzurlu olması için aldıkları nefesin ne kadar önemli olduğunu konuştuk. Benimde hem bebek hemşiresi hem de deneyimli, anne olarak konuşmacı olarak katıldığım lansman da GSK Tüketici Sağlığı Otribebe Ürün Müdürü Aslıhan Balcı güler yüzüyle bizleri karşıladı.

AOZ_3540     AOZ_3549     AOZ_3651

Otribebe hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra ben Otribebe kullanmanın önemi, neden kullanmalıyız ve nasıl kullanmalıyız gibi konular hakkında bilgilendirme yaptım. Katılımcı blogger annelerin çoğu arkadaşım olması ve onlara sunum yapmak benim için farklı bir deneyim oldu. Benden sonra da, Aile Koçu Sandra Şarlon’dan daha huzurlu anneler olabilmenin ipuçlarını da öğrenme şansımız oldu. Bebeklerin mutluluğunun annelerin mutluluğuna da bağlı olduğuna değinen Sandra; nefesin hayat demek olduğunu, doğru nefesin biz anneler için de en az bebekler kadar önemli olduğunu anlattı. Dikkatimizi nefese odaklayarak zihnimizi dinginleştirmenin yollarını dinledik; kaygı ve korkularımızı olabildiğince bir kenara bırakıp çocuklar gibi beş duyuyla anda kalmayı öğrenerek, çocuklarımızı daha iyi dinleyip ihtiyaçlarını gözlemleyip onlar için daha çok şey yapabileceğimizi öğrendik. Anneler olarak biz ne kadar anda kalabilirsek, çocuğumuzun bize verdiği mesaja o derece odaklanabileceğimizi, onun ihtiyacını daha iyi öğrenip sıkıntılarını çözmesine yardımcı olabileceğimizi konuştuk. Hep birlikte bir de küçük çalışma yaptık. Benim için çok faydalı bir blogger lansmanı oldu.

AOZ_3605    AOZ_3600   AOZ_3595

Sizlerle de kısaca bebeklerde burun tıkanıklığı ne demek, Otribebe kullanımı hakkında bilgi vermek isterim.

 Bebeklerde burun tıkanıklığı ve Otribebe kullanımı

Burun tıkanıklığı demek, biz anneler için çoğu zaman huysuz ve iştahsız bir bebek ve uykusuz geceler demek.  Kış aylarında  giderek artan bu sıkıntı, bazen akciğer fonksiyonlarının bozulmasına bile neden olabiliyor. Ama bir kaç pratik uygulama  ile burun tıkanıklığı, bebeğiniz ve sizin için  sorun olmaktan çıkacak, açılmış bir burunla daha rahat ve huzurlu geceler geçireceksiniz.

  • Bebeklerin  burnu  kolay  kurur, tıkanır ve de  biz  erişkinler  gibi  sümkürerek burun temizleyemezler. Basit bir sorun olarak görünse de bebeklerde burun tıkanıklığıbeslenmeyi ve uyku kalitesini olumsuz yönde etkiler.  Burun tıkanıklığı olan bebek, yeterince ememez, beslenemez. Beslenme sırasında çektiği güçlükten dolayı fazla miktarda gaz yutabilir bu da gaz sancılarına yol açabilir.
  • Burun tıkanıklığı sürerse orta kulağın havalanması etkilenebilir ve orta kulak enfeksiyonu gelişebilir.
  • Burun,  akciğerlere giren havayı ısıtır, nemlendirir ve filtre eder.  Burnu tıkalı bebek sadece ağızdan nefes alabilir bu da soğuk ve kirli havanın burnun filtresinden geçmeden doğrudan akciğerlere geçmesine neden olur. Burnu tıkalı çocuklarda solunum yolu enfeksiyonları bu yüzden sık görülür.
  • Beslenemeyen, uyuyamayan huzursuz bir bebek endişeli, uykusuz bir aile demektir.

Bebeklerde burun tıkanıklığını önleme ve tedavi etmede anahtar nokta; burnu sürekli açık tutmaya çalışmaktır. Serum fizyolojik dediğimiz tuzlu sular veya deniz suyu diye tabir ettiğimiz damlalarla günde 3-5 kez bebeğin burnunun nemlendirilmesi, özellikle bu işlemin emme ve uyku saati öncesi yapılması, bebeğin daha rahat emmesine ve daha huzurla uyumasına yardımcı olacaktır. Burunu birikmiş salgılardan ve mukustan arındırmak, rahatlatıcı ve hatta iyileştirmeyi hızlandırıcı bir uygulamadır. Burnu nemlendirmek için de kullandığımız deniz suyuna da dikkat etmeliyiz. Fazla tuzlu olması bebeklerin burun içi mukozasına sıkıntı yaratır. Otribebe Monodoz bu anlamda çok başarılı bir deniz suyu. Kullandığınız sürece bebeklerin burun içi mukozasına hiçbir sakınca yaratmayacaktır.

Burun tıkanıklığı olan bebekler de otribebe kullanmanın yanı sıra;

  • Banyo yaptırın:Bebeğinizin üst solunum yollarını tıkayan tüm mukus ve salgılar banyoda sıcak suyun yardımı ile akıp gidecektir.
  • Odasını nemlendirin:Nemin çok düşük olduğu ortamda burun dokusunda bulunan ve zararlı mikroorganizmaları ve maddeleri süzme işlevine sahip silia dediğimiz küçük tüycükler işlevlerini yerine getirmekte zorlanır.
  • Yatağın başını hafifçe yükseltin:Dikkatinizi çekerim hafif yükseltin, diyorum;  dimdik yapın da bebeğiniz aşağı yuvarlansın demiyorum. Böylece sekresyonlar daha kolay akar ve bebeğiniz rahat uyur.
  • Emzirin: Gün boyu sık sık emzirin, ek gıda alıyorsa sık sık sıvı teklif edin.

 

Check Also

Yenidoğan bebeğinizin odasını hazırlarken Nelere dikkat etmeliyiz?

Yenidoğan bebeğinizin odasını hazırlarken Nelere dikkat etmeliyiz?   Yenidoğan bebeğinizin odasını hazırlarken bebeğinizin konforu ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.