5 Anne Özgür Bolat’la sohbet ettik


iimage

 

İpek, Burcu, Alev Ve Sinem ile birlikte yeni kitabı çıkan Özgür Bolat ile sohbet ettik. Eğitimci olan Özgür Bolat‘ı geçen yıldan beri takip ediyordum. Kitabı çıkınca heyecanla arkadaşlarımla birlikte Özgür Beye sohbet edebilir miyiz ,diye sorduk. Hemen kabul etti. Hep birlikte planlamalara başladık.

image

Biz 5 blogger anne olarak bu sohbet toplantılarını devamlı yapmayı planlıyoruz. İlki için de Özgür Bolat ile yapmaya karar verdik. Zaten o da bizlerle görüşmeyi kabul etmişti. Hilton İstanbul Bomonti de bize mekan olarak sponsor olmayı kabul edince ; Özgür beyle Hilton İstanbul Bomonti de buluştuk.

Öncesinde yeni çıkan ” Beni Ödülle Cezalandırma” kitabını hepimiz okuduk. Gerçekten çok etkileyici ,okudukça bildiğimiz ama farkında olmadığımız konuları fark ettiriyor. Kitabın kapağunda yazdığı gibi okuyunca bildikleriniz değişecek:))

Özgür Bey kitabından ve sohbetimizden size birkaç noktadan bahsedeceğim.

” Ödül, değerlendirme, denetim, gözetleme, bitiş tarihi, hedef verme, yarışma ve rekabet iç motivasyonu öldürür” diyor. Çocuklarımızı yetiştirirken iç motivasyonu arttırmak, dış motivasyonu da dengede tutmak önemli. Kitabı okudukça ödül karşılığında çocuklarımıza bir şeyler yaptırdığımız anları düşündürdü bana. Şöyle düşünün sınav için çalışan bir çocuk, sınav sonrası çalılmayı bırakırken, amacı öğrenmekse çalışmaya devam eder; değil 1mi? Kendi yaşamınızda bu tip biranı düşünün. Ödül varsa anne-babamızın bizi kontrol ettiğini hissederiz. Bir süre sonra bu bizim motivasyonumuzu düşürür.

Yine kitaptan sevdiğim bir yerden de bahsetmeye devam edeyim. Google çalışanlarına ödül vererek motivasyonlarını bir süre sonra düşürebileceğini düşünmüş. Ve tüm çalışanlarına %20 kuralını uygulamış. Yani” Çalışanlarına, zamanlarının %20’sini istediklerişekilde harcama hakkı veriyor.Yani onlara seçenek veözerklik subuyor.Kişi bu sürede istedikleri projede çalışınca,keyif alır ve kontrololmadığı için yaratıcı olur.Google’ ın tüm yaratıcıçalışmaları da bu uygulama sonucunda çıkıyor”. Süper değil mi?

Bunu unutmamaya ve oğlumla olan ilişkimde faydalanmaya çalışacağım.

Özgür bey kendi hayatını ve bu konuya olan ilgisinin hikayesini bizlerle paylaştı. Çok başarılı bir eğitimci  ama bu konu hakkında farkındalığı arttınca yaşadıklarını paylaşınca, epey düşündürdü beni.

Kitap çok akıcı, Özgür Bolat da dinledikçe dinlemek istediğiniz biri. Mutlaka kitabını okumanızı tavsiye ederim. Özgür beyle tanışmadan önce okuduğum kitabı şimdi altını çize çize tekrardan okumaya başladım. Kitabın başında dedi gibi” Bildikleriniz değişecek”!

Özgür bey sonraki planları ve diğer yazmak istediği kitapları heyecanla bekliyotum.En kısa sürede Anne-baba Okulunu açmasını istiyorum:))

Sohbetimizi Özgür beyin bu kitabını ve diğerlerini, yazmaktaki hedefiyle bitirdik.

image

Bizimle sıcak sohbeti için Özgür Bolat’a , hem Özgür beyi hemde bizleri güler yüzle misafir eden Hilton İstanbul Bomonti‘e çok teşekkür ederim.

 

 

 

Check Also

Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz!

  Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz! Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.