Bebek ve Çocuk Bakımında Aromaterapi

Aroma terapi her zaman ilgimi çeken bir konu olmuştu. Aromaterapi ile Art de Huile de çok güzel bir toplantı olunca çok mutlu oldum.Hem kendim hem de eğitimlerim için çok faydalı olacağına inanıyordum.

image

Aromaterapi nedir, derseniz; bitkilerin tamamen organik olan yaprağı, kökü ve çiçeğinden damıtma yani distilasyon tekniği ile çok yoğun olarak elde edilen uçuğu yağ özlerini kullanarak ; hastalıkları önlemek veya oluşmuş hastalıklarda vücudun bağışıklığını güçlendirerek, kendi savunma sistemini desteklemek için kullanılan bir tekniktir.

 

image

Ben özellikle doğum dalgalanmaları sırasında aromaterapinin gücüne inanan biriyim.Ve lavanta, yasemin yağlarını özellikle tavsiye ediyolrum.

Art de Huile markasının yaratıcısı Hülya Kayhan bir eczacı. 1995 yılında Eczacılık Fakültesinden mezun olduktan sonra ve Farmasotik Teknoloji alanında yüksek lisans yapmak üzere Londra’ya gitmiş.. University of London King’s College’deki yüksek lisans eğitimi boyunca aromaterapi ve fitoterapiyi kapsayan tedavi dersleri almış ve Farmasötik teknploji yüksek lisansı yapmış .Aromaterapi oldukça ilgisini çekerek ve çalışmalarını bu alanda yoğunlaştırmaya başlamış. Aromaterapi konusuna hakimiyetini pekiştiren Hülya Kayhan, uçucu yağ formüllerini toplum sağlığının yararına sunmak adına bir adım atarak marka yaratmaya karar vermiş.Birçok hastalığa ve şikayete derman olacak bitki uçucu yağlarını gerekli onay ve izinleri de alarak Art de Huile markası ile üretmeye başlamış.

Hülya hanım ve arkadaşlarımla çocuklarımız için çok faydalı karışımlar hazırladık. Bu tarifleri sizlerle paylaşcağım. Fakat bu oranla Art de Huile markasının aromatik yağları iel hazırlanmalı. Bu marka aromatik yağları sadece eczaneden alabilirsiniz.

Evet şimdi tarifler;

Konak önleyici;

Hindistancevizi 50ml ve Cedarwood 5dml

Bebeğinizin saçında birkaç dk bekleyip, yıkayın.

Pişik Önleyici/İsilik önleyici

*Lavan hidrolat 150ml ve Frenkincence 5 dml

Hafif kızarıklıkta kullanılır.

*Lavan Hidrolat 150 ml ve Nıaoulı 5 dml

isilik önlemede kullanılır.

Pişik giderici/İsilik Giderici

*Calendula 50ml ve  Lavander 10dml,

Hafif pişiklerde

*Tamanu 50 ml ve Nıaolı 5dml

Orta pişiklerde

*Tamanu 50ml, Frenkincence 10dml ve Nıaoulı 10dml

Ağır pişiklerde

Burunaçar

*Nıaoulı 20dml,Cypress 20 dml, Peppermınt 20 dml ve Eucaliptus 20 dml

Bebeklerde ; yastığa , yakaya ve ayak latına sürülür.

Okul çağı çocuklar da; Burun kenarına ve kulak arkasına sürülür.

Bit savar

*Lavan Hidrolat 250 ml, Palmarosa 40dml,Lavander 40dml ve Nıaoulı 20dml

İhtiyaç halinde ense ve saça uygulanır.

Meme Bakımı/ Mastit/ Meme başı çatlağı

Tamanu 25 ml, Hypericum 25 ml,Nıaoulı 10dml,Frenkincence 10dml ve Petitgrain 10dml

Her emzirmeden sonra meme başı ve çevresine sürülür.

Check Also

Yenidoğan bebeğinizin odasını hazırlarken Nelere dikkat etmeliyiz?

Yenidoğan bebeğinizin odasını hazırlarken Nelere dikkat etmeliyiz?   Yenidoğan bebeğinizin odasını hazırlarken bebeğinizin konforu ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.