Pompa ile Süt Sağacağım Ama hangisi?

 

image

Süt sağma pompaları emziren annelerin bazı durumlarda en çok kullandığı ürün olabiliyor.Hangi durumlarda derseniz;

-Eğer anne sütünüz olgunlaşma dönemindeyseniz (3-4. gün) bazen bebeğin ihtiyacından dazla sütünüz varsa,

-Çalışıyorsanız,

-Anne sütünüzü arttırmak istediğinizde,

-Çok fazla sütünüz varsa sağmak

Benim süt sağma pompalarıyla olan deneyimim;

Altuğ yeni doğduğunda yaşadığım stres ve kaygı nedeniyle anne sütüm çok azdı. Bol bol emzirme yanı sıra önce hastane tipi Medela pompa kullandım. Sonra ise Lansinohun tekli pompasını  kullandım. Hastane tipini ilk aylarda sütüm çok az olduğunu düşündüğüm için; ilk 2 ay kiraladım. Ama dışarıda Lansinoh elektrikli pompa kullanıyordum. 2,5-3 aylıkken Altuğ yavaş yavaş işe başladığımda evde ve dışarıda Lansinoh, hastanede ise medela hastane tipi pompa kullandım. Açıkçası her iki pompada aynı miktarda süt sağıyordum. Ama sizin sütünüz az ise ilk günler için hastane tipi pompayı tavsiye ederim.

Siz hangi tip pompa seçmelisiniz?

image

Hamileyken pompa ile annelerin tanışmasını tavsiye ederim.

•Eğer işe dönecekseniz; çiftli elektrikli pompa almanızı tavsiye ederim. 15 dk iki göğsünüzü sağabilirsiniz.

•İşe dönmeyecekseniz , pompa gerekli olup-olmadığını bilemediğimiz için elinizde manuel bir pompanız olmasını tavsiye ederim. Manuel pompalar arasında benim en çok beğendiğim Lansinoh Manuel pompa. İki kademeli olmasının çok önemli olduğunu ve daha randımanlı sağım yapacağına inanıyorum. Bana danışan annelere tavsiye ettiğim ve kullanan her anne çok memnun:)Bu manuel pompa çıkmadsn önce çok da inanmıyordum manuellere.

Eğer doğum yaptıktan sonra sütünüzün tam olarak gelmediğini veya yeterli olmadığını düşünüyorsanız Hastane tipi pompa kiralamanızı tavsiye ederim. Özellikle ilk 2 ay..Onun için doğum yaptığınız hastanenin bebek odasından pompa kiralayacağınız yerin telefonunu almanızı öneririm.

Siz pompa almadıysanız ve birden sütünüz fazlalaştı veya sağmak zorunda kaldığınızda ellede sütünüzü sağabilirsiniz. Nasıl mı?;

image

Sağmaya başlamadan önce
• Ellerinizi mutlaka yıkayınız.
• Sağılan sütü biriktirmek için temiz bir fincan ya da geniş ağızlı bir kavanozu hazır bulundurunuz.
• Süt sağarken yanınızda sütün fışkırdığı durumlarda ellerinizi silmek üzere temiz bir bez ya da kağıt mendil bulundurun.
• Eğer bebeğinizden uzakta iseniz, sütünüzü sağarken bir fotoğrafına bakmak sağmayı kolaylaştırabilir.
• Olabildiğince rahat olmaya çalışın.
• Ortamın çok sıcak ya da soğuk olmamasına dikkat edin.
• Arada içmek için yanınızda su ya da meyve suyu bulundurun.

 

Siz

Hangi marka derseniz,;

-Hastane tipi pompalar Medela ve Ameda bence her ikisi de çok başarılı pompalar.

–Manuel Pompa; Lansinoh iki kademeli pompasını çok beğeniyorum.

-Çiftli pompa olarak da Lansinoh pompaları tavsiye edebilirim.

Peki sizler hangi pompayı kullandınız?, memnun kaldığınız veya kalmadığınız şeyleri paylaşır mısınız?

Check Also

Anne sütünü ne zaman sağmalıyız?

  Anne sütünü ne zaman sağmalıyız? Bebeğiniz doğar doğmaz ilk saat içinde EMZİRME denemelerine başlamak …

4 Yorumlar

  1. Ilk donemlet Medela ile başladım. Evde kiraladim. Daha sonra lansinoh ile devam ettim. Prematüre olduğu için memeyi hemen alamadı. Şu an 3. Ayimiz çok az emiyo. Sutumu nasıl arttirabilirim?

  2. Ben ilk başta philips aventi kullandım. Ilk zamanlar güzeldi ancak gögüs uclarım yara olunca tam bir işkenceye dondu. Daha sonra medelanın hastane tipi pompasıyla tanıstım sahane bir cihaz sağmayı kolaylaştırıyor ve sıfır acı. Kiralamak istediğimde sırada olduğumu we sıranın ne zaman geleceğinin bell olmadiği söylendi bende bu cihaza en yakın olan elektrikli medela pompasini aldım we cok memnunum

  3. Benimde bebeğim 31 haftalık doğdu 22 gün hastanede kaldı. Ben ameda hastane tipi pompa kiralamıştım bence muhteşem. Daha sonra mamajoo nun elektrikli pompasıno kullandım ondanda memnunum

  4. Senem Yıldız

    Merhaba Esra hanım,

    ben 10 hafta önce Doğum yaptım. İlk ay bebeğim kilo almadığı için doktorumuz bize mama takviyesi önerdi. Aptamil pronutra 1 kullanıyorum. Hem sütüm az, hem göğüs ucum hiç yok denecek kadar küçük. Kavrayıp ememiyor. Meme ucu kullanıyorum. Sütümü çoğaltmak amacıyla bende Ameda Elektrikli süt pompasını kullanıyorum. Sabahları güzel süt oluyor ama akşam tek göğüsten 30-40 ml sağabiliyorum sadece. Bebeğim 10-12 haftalar arasında kaç saate bir emzirilmesi veya doyurulması gerekiyor ve kaç ml ? 90 ml ile doymuyormuş gibi ama 120 ile de bazen kusabiliyor:( sütüm sağdığım müddetçe kesilmez diye düşünüyorum. Bebeğim güçlendikçe tekrar beni emer diye umut ediyorum…

    Sevgilerimle

    Senem Yıldız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.