Çocuklar için uygun baharatlar

 

Çocuklar için uygun baharatlar

Özellikle küçük çocukların 1 yaşından önce baharatları, çoğu bitki çayları tüketmeleri doğru değildir. Ancak 1 yaşından küçükler de rezene, anason, Frenk kimyonu örneğin gaz için kullanılabilir.

4-5 yaşından büyük çocuklarda ise hormon içeren bitkiler hariç açık demlenmiş olma koşulu ile bitki çayı ve baharatlar verilebilir. Ancak  çocuklara baharat veya bitki verirken unutmamamız gereken nokta , Size göre midelerinin, karaciğerlerinin ve böbreklerinin çok daha küçük olduğudur.

1 yaşında veya daha küçük bebeğiniz için  rezene anason ,papatya ,Frenkçe kimyonu  çayı verilebilir. 1 yaş sonrası, çocuk 3-4 yaşına gelene kadar üstteki çayla dek olarak açık olmak koşuluyla ıhlamur, adaçayı, tarçın ,Elma ,beyaz çay ,kuşburnu ,Hibiscus ve az miktarda zencefil verilebilir.

1 yaş ve okul çağı çocuklara az miktarda tarçın, zencefil, Himalaya tuzu ,çocuk acı yemeyi seviyorsa kırmızı biber ,fesleğen ,zerdeçal, kimyon, az miktarda zencefil, nane ve ailenin tüketmeye alışkın olduğu çok keskin olmayan var baharatlar verilebilir

 

kaynak:Çocuğunu doğru besle/ Dr.M. Ender Saraç

Check Also

BLW- Bebeğin Kendi Kendine Yeme Yöntemi

BLW- Bebeğin Kendi Kendine Yeme Yöntemi   BLW (Bebeğin Kendi Kendine Yemesi – Baby-Led Weaning), …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.