CANBEBE “ANNELER İLE GELECEĞE” PROJESİ SONA ERDİ:

 

7500 KM YOL YAPILARAK 9 İLDE, 26.600 ANNEYE ULAŞILDI!

Avrupa’nın hijyenik ürünler devi Ontex Global’in tecrübesiyle büyüyen  12 Eylül’de başlattığı Anneler ile Geleceğe sosyal sorumluluk projesi; 7 Aralık’ta Silivri Fabrikası’nda, kendileri de anne olan çalışanlara verilen seminerle sona erdi. 2.5 ay süresince şehir şehir dolaşarak bebek gelişimine dair pek çok bilgiyi annelerin ve anne adaylarının ayağına götüren profesyonel ekibin son noktası Canbebe Fabrikası’nın çalışanları oldu.

Hiçbir anne bebeğini büyütürken fizyolojik ve pedagojik gelişimle ilgili bilgi yetersizliğinden eksik kalmamalı” fikrinden hareketle geliştirilen Anneler ile Geleceğe projesi geçtiğimiz Eylül ayında hayata geçirildi. Bebek hemşiresi, beslenme ve çocuk gelişim uzmanından oluşan profesyonel ekip, 9 farklı şehre giderek bebek gelişimine dair pek çok bilgiyi annelerin ve anne adaylarının ayağına götürdü. Anneler ile Geleceğe projesi sürecinde ihtiyaç sahibi anne ve anne adaylarının yoğun yaşadığı 14 belediye ile işbirliği yapıldı. Ontex Türkiye Genel Müdürü Burak Kayahan, fabrikada son bulan Anneler ile Geleceğe projesinin amacı ve sonuç raporları hakkında şu bilgileri verdi: “Canbebe Ailesi olarak her bebeğin biricik ve özel olduğunu düşünüyoruz. Ve şartlar ne olursa olsun her bebeğin kuru kalmaya, iyi bir beze sahip olmaya hakkı olduğunu düşünerek teknolojimizi, ürün alternatiflerimizi geliştiriyoruz. Her bebeğin o yumuşacık teninin kuru kalmaya hakkı olduğu gibi, her annenin de bebeğini büyütürken doğru bilgiye ulaşması gerektiğini düşünüyoruz. Canbebe Belçika merkezli Ontex Global’in çatısı altında büyüse de, Türkiye’de doğmuş bir markayız ve biz marka olarak kendimizi hep öncelikle Türk annelerine karşı sorumlu hissettik. Bu noktada da Anneler ile Geleceğe projesini geliştirdik. Bu yolda uzmanlarımızla birlikte yaklaşık 3 ay içerisinde 7.500 km yol yaparak 9 ilde, 14 lokasyona gittik. Seminerler sırasında sosyal medya üzerinden yaptığımız canlı yayınlarla ve birebir dinlemeye gelenlerle birlikte, projenin başında belirttiğimiz 14 bin anne hedefimizi aşarak toplamda 26.600 anne ve anne adayının kalbine dokunmayı başardık. Gittiğimiz illerdeki annelerin bebek yetiştirme konusunda çok yaygın olarak uyguladıkları doğru bilinen yanlışları tespit ettik ve hayati önem taşıyan bu yanlışları düzeltmeye çalıştık.Gerek veriler gerekse ulaştığımız annelerden aldığımız olumlu geri bildirimler, mesajlar ve mailler bize projemizin hedeflediği başarıya ulaştığını gösteriyor.”

Anneler ile Geleceğe projesi kapsamında, 2,5 aylık süreçte gidilen illerdeki belediyelerin yönlendirmesiyle ihtiyaç sahibi anne ve anne adaylarına, 57.000 adet Canbebe Bebek bezi ve ıslak havlu yardımı da yapıldı.

Doğru bilinen yanlışlar…

Proje kapsamında gerçekleşen seminerlerde uzman ekibin sıklıkla karşı karşıya kaldığı bilimsel değeri olmayan, kulaktan dolma, hatta bazen ölümle dahi sonuçlanabilen doğru bilinen yanlışlar:

💚Daha temiz olacağı düşüncesiyle bebeklerin tuza yatırılması
💚Gözleri parlayacağı inancıyla bebeklerin gözlerine limon damlatılması
💚Kız bebeklerin göğüs uçlarına para koyup bebeğin sımsıkı sarıldığı ya da meme uçları sıkılarak içlerinin boşaltılmaya çalışılması
💚Anne sütü yetmediğini düşünen annelerin erken ek gıdaya başlaması. Devam sütü ya da bebek maması vermek yerine tarhana çorbası, Karadeniz’de kuymak ve Adana’da da 3-4 aylık bebeklere kebap yedirilmeye çalışılması
💚Omurga gelişimi açısından zararlı bir yöntem olan yeni doğan bebeklerin yüksek yastıkta yatırılması

💚Sarsılmış bebek sendromuna sebep olan hızlı bir şekilde ayakta sallayarak bebeklerin uyutulması

Canbebe Anneler ile Geleceğe Uzman Ekibinin  İller ve Belediyeler

ŞEHİR

BELEDİYE

İSTANBUL

Beylikdüzü Belediyesi

İSTANBUL

Silivri Belediyesi

İSTANBUL

Ataşehir Belediyesi

İSTANBUL

Büyükçekmece Belediyesi

ERZURUM

İl merkezinde münferit gerçekleşti

ESKİŞEHİR

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi

ANKARA

 

Yenimahalle Belediyesi

ANKARA

Etimesgut Belediyesi

BURSA

Osmangazi Belediyesi

İZMİR

Gaziemir Belediyesi

İZMİR

Bornova Belediyesi

ANTALYA

Kepez Belediyesi

ADANA

Seyhan Belediyesi

TRABZON

Ortahisar Belediyesi

 

 

 

Check Also

Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz!

  Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz! Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.