BLW/BEBEĞİN KENDİ KENDİNE BESLENMESİNİN FAYDALARI

BLW/BEBEĞİN KENDİ KENDİNE BESLENMESİNİN FAYDALARI

Blw;  bebeğin kendi kendine beslenmesini destekleyen alternatif bir yöntemdir. Ek gıdaya geçiş sürecinin eğlenceli şekilde devam etmesine blw çok büyük katkı sağlayacaktır.

Hazırladığım blw ile ek gıdaya geçiş rehberi sizlere iyi bir kaynak olabilir.

Blw ile Bebeğin yetişkinlerle bir arada tadarak, test ederek ve kendi kendine yiyerek sağlıklı aile yemeklerini öğrenerek, püre değil gerçek yemeklerle beslenecektir. Ve bunu yapabilmesi yaklaşık bebek 6 aylık olduğunda gerçekleşecektir. Bebekler blw yapabilmesi için 6 aylık olup, desteksiz oturması gerekmektedir. Özellikle ilk yıl oral dönem olması, bebeğin meraklı olması, dokunma duyusunun gelişmiş olması alt alta geldiğinde bebeğin kendi kendine yiyebilme yeteneğinin oluştuğunu görmüş olacağız.

Anne – baba içinde blw; bebeğin peşinden tabakla koşmadan, eğlenerek, doğal bir süreç şeklinde ilerleyecektir.

Blw nasıl başlamalıyız? Çocuk doktorunuz artık ek gıdaya başlayabilirsiniz dediğinde artık tadım günlerine başlayabilirsiniz. Denemeleri bebeğiniz ne çok aç ne çok tok olmadığı anlarda başlayın. Örneğin; Emzirmeden yaklaşık 1,5-2 saat sonra gibi. Bebeğinizin ritmine göre bunu planlayabilirsiniz.

 

Bebeklere yemekleri sunarken pişirme tekniklerine de dikkat etmeliyiz.

Buharda pişirme

Haşlama

Fırınlama gibi yöntemleri kullanabiliriz.

Bol yağda kızartma yapılmamalıdır.

 

İlk başladığınızda çok az yerler ve genellikle oyun oynarlar. İlk haftalarda verdiklerinizi yerde, sandalyede görebilirsiniz. Ağızların aldıklarını da yutmadan ağzından çıkarabilirler. İlk günlerdeki yiyeceğe olan ilgisi azabilir ve ya çok az yiyebilir. Ek gıdaya başladığında miktar olarak ne kadar vereceğinizi bilmiyorsanız sitemdeki bu yazı size rehber olabilir.Çok az yer ve oyun oynayabilir. Bu durum gayet normaldir.6-8 ay arasında bebeklerin besinleri tatması ve yavaş yavaş sevdikleri –sevmedikleri belli olur. Bu süreçte anne sütü halen ana öğündür.

Check Also

BLW- Bebeğin Kendi Kendine Yeme Yöntemi

BLW- Bebeğin Kendi Kendine Yeme Yöntemi   BLW (Bebeğin Kendi Kendine Yemesi – Baby-Led Weaning), …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.