İKİZ BEBEKLERİ YETİŞTİRİRKEN….


Bebbeklerin dönemlerinin koşturmasını atlatmakla da bu mcera bitmiyor. İkiz li yaşam her zaman özel bir ilgi, özen ve hassasiyet gerektiriyor.İkizlerin büyüme evrelerinde onlara yaklaşım şekilleri çok büyük önem kazanıyor.Her ne kadar aynı rahmi dokuz ay paylaşmış olsalar da , tıpa tıp aynı görünüşe sahip olsalar da , sonuçta onlar farklı bireyler. Birbirlerinden çok farklı karakterleren sahip olduklarını unutmamak gerekir.

İkiz bebeklere sahip anne-baba bebeklerinin bireysel kimliklerini nasıl geliştireceklerini merak ederler.
Birbirlerine hem fiziksel olarak benzeyen hamö de aynı yaşam çevresşinde büyüyen çocukların, bireysel kimliklerini nasıl daha iyiy gelişt
recekleri her zaman önemli bir soru, hatta genellikle kaygı unsuru oluşturmuştur. Oysa ki çocukların doğuştan getirdikleri kendilerine özgü karakter özellikleri, anne -bablarının onlara kazandırdıkları özellikler değildir.Bu gerçeğin anne- babalar tarfınadan hatırlanmasının onlaerın omuzlarında hissedecekleri baskıyı azalatacaktır diye düşünüyorum.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER:

Özellikle 18 ay ve 3 yaş arasındaki dönem, çocuğun, bireysel farklılıklarını fark ederek bunu pekiştirdiği bir dönemdir.İşte bu dönem de anne-babaların çocuklarının kimlikj gelişimini desteklemek için yapabileceüiniz bazı şeyler vardır:
* İkiz bebeklerinize sesleri birbirinden çok farklı ola isimler verin.Eğer verdiğiniz isimler birbirine çok yakın benzer seslere sahip isimlerse bu durum daçocuklarınıza uygun takmna adlar takarak onlara seslenebilirsiniz.

*İkiz çocukalrınızı bir örnek giydirmemeye özen gösterin.Böylece başkaları da hasngisinin hangisi olduğunu karıştırmayacaktır.Çevrelerindeki kişilerin onları birbirlerine karıştırmaları çocukların kafalatrını daha da karıştırır.
ini birbirlerinden ayrı dolapşlara yerleştirin.Her çocuğun kendisine ait olduğunu bilmeye, böylece de kendi giyim tarzını mümkün olduğunca kardeşindem bağımsız olarak geliştirmeye ihtiyacı vardır.

*Çocukların kıyafetlerinde olduğu gibi , hangi oyunvağın kime ait olduğunu bilmesi gerekir.Paylaşmanın temel koşulunun, önceliklere sahip olmak olduğunun unutulmaması gerekir.Eğer sahip oldukları her ikisine birden ait olursa , çocuklar zaman içinde kendilerini ayrı bir birey olarak algılamakta zorluk çekebilirler.

*Doğum günlrinde küçük de olsa ayrı ayrı doğum günü pastalarının yapılamsı, her ikisinin de ortak bir hediye yerine ayrı ayrı hediyeler verilmesi ve çevrenin de bu konu da özen göstermesi önemlidir.
* Çocuklarınızın elbiseler

Check Also

Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz!

  Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz! Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.