Avokadolu kahvaltı püresi

unnamed (1)

 

Şu sıralarda manavlarda güzel avakadoları bulabiliyoruz. Bu tarif 1 yaş sonrasındaki bebekleriniz için güzel bir alternatif olabilir.

Ama öncesinde biraz sizlere Avokado hakkında bilgi vereyim;

 

05

Avokado kabuğu yeşil, yenen kısımları beyaz, iri çekirdekli bir meyvedir. Avokado tam olgunluğa toplandıktan sonra erişir. Lezzetini anlamak için olgunlaşmasını beklemek gerekmektedir. Bunun için hemen tüketmek üzere satın alıyorsanız, yumuşak olanı seçmeniz gerekir. Seçerken aynı zamanda derisinin parlak ve kaygan olmasına, salladığınızda çekirdeğin sesinin gelmesine dikkat edin. Birkaç gün sonra tüketecekseniz, sert olanı tercih etmeniz gerekir.İçeriğinde bulunan protein, mineral ve vitaminler küçük çocukların ve hamile bayanların dengeli ve sağlıklı beslenmelerinde çok gerekli olan maddelerdir.

Avokadolu kahvaltı püresinin tarifi:

 

Malzemeler;

1 adet olgun avokado

1 adet kayısı şeklinde haşlanmış yumurta

1 tatl kaşığı ufalanmış peynir

1/4 havuç

Hazırlanışı;

HAvucu haşlayın. Haşlanmış yumurtayı dsoyun. Avokadoyu soyun, çekirdeği çıkarın.Bütün malzemeyi birleştirrip püre haline getirin.

Afiyet olsun:))

 

Check Also

BLW- Bebeğin Kendi Kendine Yeme Yöntemi

BLW- Bebeğin Kendi Kendine Yeme Yöntemi   BLW (Bebeğin Kendi Kendine Yemesi – Baby-Led Weaning), …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.