2. hamilelik haftası

2-haftalik-gebelik-hamilelik-goruntusu-2

Gebeliğin 2. haftasında da henüz hamile olduğunuzu bilmiyorsunuz, nedeni ise vücut hareket halinde çok büyük durumlar oluyor aslında ama sizin bundan haberiniz yok, normal hayatınıza devam ediyorsunuz ancak henüz bilgi sahibi olmanız mümkün değildir. Adet dönemini geçirdiniz. Hormonlarınız yeterince çalışıyor ve ortamı hazırlamaya devam ediyor.

Gebeliğin 2. haftası genellikle yumrtalama döneminizin başlangıcına  denk gelir.Eğer gebelik düşünüyorsanız yumurtlama döneminizi hesapladıktan sonra yumurtlama döneminizden 2-3 gün önce başlayarak bir hafta boyunca ilişkiye girmeniz hamile kalma şansınızı arttıracaktır.Yumurtlama dönemini hesaplamak için adet döngünüzün kaç gün olduğunu bilmeniz gerekir.Adet döngüsü son adet tarihinizin ilk gününden itibaren sonraki adet tarihinizin başlangıcına kadar olan süredir.Ortalama olarak 30 günde bir adet gören bir kadının yumurtlama gününü hesaplarken adet döngüsünden 14’ü çıkarıyoruz.  30 – 14=16  yani yumurtlama gününüz 16. gün olarak buluyoruz.

Bu dönemde erken hamilelikle ilgili belirtiler görülmeye başlayabilir. Bunlar için; Erken Hamilelik Belirtileri..

1. hamilelik haftası                                                                                                     3. hamilelik haftası

Check Also

Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz!

  Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz! Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki …

One comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.