27 Haftalık hamilelik

yourbaby_week27

 

 

Bu hafta üçüncü üç aylık dönem başlıyor. Başlangıçtan beri başından – kalçaya ölçülen bebeğiniz artık boydan boya ( başından ayak parmakları ucuna) ölçülebilir. Bebeğiniz şimdi tam 1 Kilogram! (lOOOgram), başından kalçasına uzunluğu 24 cm. Toplam uzunluğu 34 cm.

Bebek anne karnında oluşmaya başladığı andan itibaren tepkisel zekâsı sayesinde dış dünyada yaşanan bir çok şeyi algılayabilmektedir. Bununla birlikte bu haftadan sonra hemen hemen her şeyi anlayıp hissedebilir ve hatta annesinin sesini diğer seslerden ayırt edebilir. Artık bebeğiniz siz ne yaşarsanız onları yaşıyor ve neler hissediyorsanız onları hissediyor. Dolayısıyla ona şarkılar söyleyerek, onu ne kadar çok sevdiğinizi, dünyaya gelmesini sabırsızlıkla beklediğinizi söylemeyerek dünyaya mutlu bir bebek getirmiş olacaksınız. Bebeğiniz bu haftada beyin fonksiyonları iyice geliştiği için eskisinden daha çok hareket edecektir ve mutlaka sizin bu çabalarınıza mutlaka cevap verecektir. Bebeğinizin tekmelerini ve kımıldamalarını bu haftada oldukça çok hissedebilirsiniz. Ayrıca bu haftada bebeğinizin görme yetisi daha da çok gelişmektedir. Göz rengi de belli olmaya başlamaktadır. Bunlara ek olarak akciğer fonksiyonları da bu haftayla beraber iyice olgunlaşmaya başlar.

Uykunuzun bölünmesine hazırlıklı olun. Her geçen gün rahat etmeniz daha da zorlaşacaktır ve her gece en az 2 kere kalkıp tuvalete gitme ihtiyacı duyacaksınız. Açığı kapatmak için mümkün oldukça kestirin. Artık bebeğiniz oldukça büyüdüğü için anne adayının ağır işler yapması oldukça zorlaşacaktır. Bu yüzden baba adayının biraz daha duyarlı olup anne adayını tehlikeye sokacak işlerden kaçınmasını sağlamalıdır.

Check Also

Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz!

  Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz! Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.