Bebeğiniz meme ucunuzu ısırıyor mu?

Neden ısırıyorlar, derseniz;
•Özellikle bebekler 3-4. Ay civarında damakları ve diş etleri kaşınmaya , ağız suyu artmaya başladığı bir dönemdir. İşte tam bu zamanda bebeğiniz dişlerini kaşımak için sizin meme ucunuzu ısırmaya başlayabilir.
•Yine bu dönemde bebeğiniz etrafı fark etmeye başladıktan sonra da  meme ucunu ısırmaya başlayabiliyor.
•Biraz büyüdüğünde dikkat çekmek istediğinde veya annesine  kızdığında da meme ucunuzu ısırdığını görebiliyoruz.
•Bazen bebek gribal enfeksiyon geçirdiğinde diş etleri ağrımaya , sızlamaya ve kaşınmaya başlar. O dönemde de meme ısırmalarını görebiliyoruz.
Bu süreçte ;aşırı tepki vermeden , memenizi bebeğin ağzından çıkarıp tekrar emmesi için memenizi teklif edebilirsiniz.

Bebeğin ısırması nasıl engellenir?
Bebekle anne arasındaki bağı güçlendiren emzirme bazen anneyi Çok zorlayabiliyor. Özellikle bebeğin dişleri çıkmaya başlamak üzereyken ve dişler çıkarken. Çünkü bebek kendini rahatlatmak isterken annenin memesini ısırmaya başlayabiliyor.
Eğer bir bebek anne memesini ısırmaya başlarsa verdiğimiz tepkiye çok dikkat etmeliyiz. Çok aşırı tepki ya çok daha fazla ısırmasına ya da memeden uzaklaşmasına neden olur.
Bu süreçte yapacaklarınız;
 O zaman çok sert olmadan “hayır” dedikten sonra memenizi bebeğinizin ağzından çıkarın. Ve tekrardan memenizi bebeğinizin emmesi için teklif edin. Tam keyfi yerindeyken , ısırdığında ağzından meme ucunu çıkınca bir süre sonra ısırmaktan vazgeçecektir.
Isırdığında çok şiddetli tepki vermek bebeği memeden uzaklaştırır  veya gülmek bebeğinizin ısırmayı artmasına neden olur. Ona göre dikkatli olmalısınız!
Diş etleri kaşınıyorsa ve ısırıyorsa bebeği rahatlamaya ihtiyacı vardır. Emzik kullanıyorsa, emzik teklif edebilirsiniz. Emzik kullanmıyorsa o zaman diş kaşıyıcıları işinize yarayacaktır. Özellikle içinde sulu olanlarından tercih edin. Buzdolabında biraz soğutup, bebeğinizin eline verebilirsiniz. Dişlerine soğuk soğuk çok iyi gelecek ve rahatlayacaktır.
.
Sizin bu durumda vereceğiniz bir ipucunuz var mı?

Check Also

Anne sütünü ne zaman sağmalıyız?

  Anne sütünü ne zaman sağmalıyız? Bebeğiniz doğar doğmaz ilk saat içinde EMZİRME denemelerine başlamak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.