5. hamilelik haftası

5-weeks-pregnant

Evet,  bir bebek beklediğiniz kesinleşti.

Bebeğin Boyutu: 2.5 mm (bir susam tohumu boyutu).

Anne ;

Bundan sonraki dönemlerde anne adaylarında değişiklikler başlayacaktır. Hamilelikte adet dönemlerindeki gibi belirtiler yaşayabilirsiniz. Hemen hemen adet dönemlerindeki belirtilerle aynıdır fakat gittikçe daha yoğun bir hal alır.

5. Haftanızda anne adaylarında büyük bir değişiklik beklenmezken, bazı kadınlarda erken hamilelik belirtileri olarak , sabah bulantıları, kusma, ağız tadının değişikliği, iştah değişiklikleri (aşerme), sabah yorgunluğu, memelerde gerginlik ve hassasiyet, uçlarının renginin koyulaşması yavaş yavaş ortaya çıkabilir. Bazı anne adaylarında ise hiç bir değişiklik olmadan gebeliğe devam edebilir.

5. hamilelik haftanızda da sık sık idrara çıkma şikayetiniz başlayabilir. Nedeni ise rahim büyümeye başlar ve mesaneye baskı yaparak az miktarda da olsa bile idrara çıkma ihtiyacı olabilir. Akşamları görülen baş ağrıları ve sürekli bir uyku hali olur.

 

4. hamilelik haftası                                                                                  6. hamilelik haftası

Check Also

Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz!

  Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz! Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki …

One comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.