17.hamilelik haftası

17.hafta

Bebek
Bebek 100 gram ağırlığında ve 12 cm. boyunda.

Bu hafta bebeğin cilt altında, onu doğumdan sonra sıcak tutacak ve koruyacak olan kahverengi yağ depolanmaya başladı ve son üç ayda birkaç katman daha yağ depolanacak. Bu yağlar doğumunda bebeğin toplam kilosunun %2-6’sını oluşturacak.
Büyüyen bebeğin ihtiyaçlarını karşılayabilmek üzere bebeğe besin ve oksijen sağlayan ve atıkları temizleyen plasenta da bu hafta büyüyor. Bu hafta bebekte yeni bir yapı teşekkül etmiyor.
Anne
Kan hacminizdeki artış nedeniyle tüm vücut salgılarında bir artış meydana gelebilir. Bu nedenle daha fazla terliyorsanız, burnunuz daha fazla akıntı yapıyorsa ve vajinal akıntılar artmışsa endişe etmeyin, bunların hepsi doğumdan sonra normale dönecektir. Bu haftadan itibaren sizin kilo alımınız da hızlanabilecektir. Bu hafta rahminizin boyu göbek deliğinizin 3–4 santim altından kasık kemiğinize kadardır.
Göğüslerinizin hamileliğinizin başlangıcından bu yana çok değişmiş olduğunu fark edebilirsiniz. Göğüslere daha fazla kan ulaşmakta ve bu da göğüslerin büyümesine ve damarların belirginleşmesine yol açmaktadır. Hamilelik boyunca göğüslerinizi desteklemek üzere bedeninize uygun sutyen kullanmayı ihmal etmemelisiniz.

Check Also

Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz!

  Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz! Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.