Owli Uyku Gurusu

 

 

Bebeğiniz dünyaya geldiğinden itibaren nasıl uyutmalıyız? Uydururken üzerine ne örtmeli, ne giydirmeliyiz? Kafamızı karıştıran konuların başında gelir.

Yeni doğan bebeğinizi ilk üç ay kundak yapmanızı tavsiye ediyorum. Hemen kundak mı, diye şaşırmayın! Kundaktan kastım yarım kundak. Yarım kundak özellikle bebeklerin uyku sırasında kendisini uyandırmasını engeller. Ayrıca moro refleksi denilen bebeğin sıçramasına neden olan bir refleksi var. Bu refleks nedeniyle bebek uykudan uyanır. Çünkü boşlukta olma hissi , hem korkutur hem de kendini güvende hissetmez. O nedenle kundak bebeğin uzun uyumasına yardımcı olur.

Ayrıca özellikle 2-3. Hafta gibi gaz sancılarıyla kendini gösteren kolikli bebeklerde de kundak çok işe yarar. Amerikalı Çocuk Doktoru Dr. Harvey Karp  da bebeklerin anne karnında gibi hissettiği için kundağı tavsiye eder. 5S diye bir önerisi vardır. Bu önerilerin en önemlisi kundaktır. Bu süreçte de kundak, bebeğin kolik sancılarının daha hafif geçirmesini, bebeğin uykuya geçişini kolaylaştırdığını söyler. Sizin de kolik bir bebeğiniz varsa kundak kesinlikle tavsiye ederim.

Bu dönemde müslinlerle kundak yapabilirsiniz. Ama size bebeklikten bebeğiniz 2 yaşına yani 13 kilo olana kadar kullanabileceğiniz bir kundak tavsiye ederim. Owli Uyku Gurusu!

Yenidoğandan 2 yaşına kadar aynı uyku tulumunu kullanarak rahat ve güveli uykuları oluyor çocuklarınızın. Evet , 2 yaş denildiğinde şaşırmış olabilirsiniz. Bebeğiniz 3-4. Aydan sonra dönmeye başladığında kollarını çıkararak kullanabilirsiniz. Yürümeye başladığında da ayaklarını çıkarıp tulum gibi kullanmaya devam ediyorsunuz.. Bu da harika! Çünkü dönmeye başladıktan sonra büyüyene kadar sürekli uyurken üstünü açan çocuklar içinde iyi bir çözüm.

 

 

Owli Uyku Gurusu

Yeni doğan bebeklikten 2 yaşa kadar (13 kg) kullanacağınız bir kundak olup, farklı versiyonları ile uzun bir süre kullanabiliyorsunuz. Esnek likralı bir kumaşı var. Ayrıca da ödüllü!  Owli Uyku Gurusu, Avrupa’nın en prestijli Anne-Çocuk ödüllerinden “MadeForMums 2019 En İyi Kundak” bronz ödül almış. 

Ben hem bebeklik döneminde hem de yürümeye başladığında kullanılan bu kundağı çok beğendim. Sizlere de tavsiye ederim.

İşte bu süreçlerin hepsinde Owli Uyku Gurusu çok işinize yarayacak.

Daha fazla detay için;

https://www.owliturkiye.com/uyku-gurusu

Check Also

Yenidoğan bebeğinizin odasını hazırlarken Nelere dikkat etmeliyiz?

Yenidoğan bebeğinizin odasını hazırlarken Nelere dikkat etmeliyiz?   Yenidoğan bebeğinizin odasını hazırlarken bebeğinizin konforu ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.