Meme ucu yaralarım hiç geçmiyor. Ne yamalıyım?

Anneler Soruyor..

Meme ucu yaralarım hiç geçmiyor.

Ne yamalıyım?

Meme ucu yaraları için yapacağınız en önemli şey; doğru pozisyonda emzirmeyi öğrenmektir. Bebeğiniz sadece meme ucunu emdikçe meme ucunuz hep yara olur. Bu dönemde ne kullanırsanız kullanın, meme ucu yaralarınız geçmez. Çocuk doktorunuza Ve ya bebek hemşirenize emzirmemizi kontrol ettirip, doğru pozisyonda emzirmeyi öğrenmelisiniz. Ayrıca bu dönem de silmeden kullanacağınız bir meme ucu kremi ve hızlıca iyileşebilmesi için göğüs pedi değil göğüs kalkanı veya gümüş kapaklar  işinize yarayacaktır.

Ayrıca Bebeğinizi doğru pozisyonda emzirmeye başlamış olabilirsiniz. Tüm emzirme sürecine dikkat edin. Bebeğiniz başta doğru tutabilir. Fakat yorulup meme ucunuza kayabilir. O zaman küçük parmağınızla dudağının kenarına dokunun. Meme ucunu bebeğin ağzından çıkarıp, tekrar doğru pozisyonda yerleştiren. Ayrıca doğru şekilde bebeğim emmenize yerleştirdikleri sonra , kolunuzun altına yastık yerleştirip, bebeğinizi sabitleyin. Doğru emzirmeye başladığınızdan göreceksiniz ki meme ucu yaralarınız da hızla iyileşecektir.

3 Yorumlar

  1. Merhaba gögüs kremlerinin nerdeyse hepsini denedim sadce e vitaminini denemedim . Yalnız silveretteyi duydum günüş gögüs kapakları onları denemem fayda edebilir mi ?

  2. İlk bebeğimde emzirme yüzünden çok ağır meme ucu yarasından çektim. Doğru emzirme çok önemli. İkincide annesininmeleginin meme ucu yarası tedavisi yazısındaki bakım önerilerini harfiyen uyguladım: https://www.annesininmelegi.com/emziren-annelerde-meme-ucu-catlaklari-tedavisi-gogus-ucu-yaralari-nasil-onlenir-meme-ucu-yaralari-nasil-tedavi-edilir Bir de önerdiği Mumsy natural kremi ve losyonunu doğumdan önce edinip kullandım. Dolayısıyla gerekli desteği ve önlemleri alırsan hamilelik ve annelikte gerçekten kraliçesin. Sevgiler

  3. Arkadaşlar lütfen karabaş otunu kaynatıp suyunu emziren anneler yara olan göğsüne günde bir kaç defa sürsün. İkinci çocukta bunu bulduk. Tüm kremleri kullandık (lansinoh, garmastan, teramisin, kantoran yağ , zeytinyağ, aklıma gelmeyen şu anda bir sürü şey) iki çocukta da olmadı.. şifayı karabaş otunda bulduk. Kaynatın ve suyunu ucuna sürün, yara kapatma özelliği varmış, o kanayan meme bununla iyileşti, iki çocuğumda kan emiyordu resmen.. meme ucunda yara olan anneler Dua edeceksiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.