Anne sütünün akışını kolaylaştıran masajlar

image

Süt akışını nasıl kolay sağlarsınız?Kendi emzirdiğim dönemde uyguladığım  sütün akışını kolaylaştıran masaj tekniklerinden sizlere de bahsetmek istedim. Ben çok yararını gördüğüm için sizin de sütünüzün akışında sıkıntı varsa denemenizi tavsiye ederim.

Meme masajı; üretilen sütün kanallara aktarılmasını kolaylaştırır. Bu da bebeğinizin sütünüzden daha fazla faydalanmasını sağladığı gibi, süt kanallarının tıkanarak memelerinizin aşırı dolgunlaşmasını da önler.

İki farklı anda uygulanıyor. Birincisi Emzirmeden hemen önce , diğeri ise emzirme sırasında. Her ikisinde de çok bastırmamak önemli, unutmayın!

Emzirmeden Hemen Önce Yapılan Meme Masajı

*Bu masajı yapmadan hemen önce sutyeninizi çıkarın. Alttan ve üstten avuç içlerinizle kavrayınız.
*Memenizi alttan ve üstten kavramış durumdayken, memenizi hafifçe alta ve üste hareket ettiriniz.
*Ellerinizi memenizin göğüs kafesinize tutunduğu en uç noktadan (memenin tabanı) başlayarak, parmak uçlarınızla dairesel hareketlerle memenizin çeşitli bölgelerini meme tabanından meme başına doğru masaj yaparak tarayınız.

Emzirme sırasında Yapılan Meme Masajı

Bebeğiniz emmeye ara verdiğinde parmak uçlarınızı kullanarak , memenizin üst kısmından aşağı doğru sıvazlayarak masaj yapın.

Sütünüzün kanallardan bebeğinizin ağız içine dolmasıyla bebeğin tekrar emmeye başladığını fark edersiniz. Bebeğiniz emip, yeniden ara verdiğinde memenizin diğer kısımlarına da aynı işlemi uygulayınız.

Bu masajı yaparken ellerinizi meme başına fazla yaklaştırmayınız, yaklaştırdığınızda bebeğiniz memenizi ememeyebilir.

Bazen sütle dolu olduğu için sert ve ağrılı olan memelerin elle sağılması zor olur.

Böyle bir durumda ılık duş alınması, banyoda memelerin ılık su dolu kap içeresine konması yada memeler üzerine sıcak havlu konulmasının ardından masaj yapılması daha rahatlatıcı olur. Bu uygulamanın ardından soğuk kompres uygulanması da memelerin rahatlanmasını sağlayacaktır.

Bu uygulamaları her zaman yapmaya gerek yoktur. Sıkıntı yaşadığınızda önce sıcak kompres ardından masaj ve en son soğuk kompres gerçekten çok rahatlatacaktır.

Check Also

Anne sütünü ne zaman sağmalıyız?

  Anne sütünü ne zaman sağmalıyız? Bebeğiniz doğar doğmaz ilk saat içinde EMZİRME denemelerine başlamak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.