SEVGİLİ FİLİZ’İN EMZİRME HİKAYESİ

 

IMG_6911

 

Ben de son haftalara kadar normal doğum yapabilirim düşüncesindeydim, çok hareketli 37. Haftaya kadar çalışan bi anneydim..

Dr um bebeiin kafa çapı büyük dedi normal doğum yapamıycak gibisin dedi, 40. Haftaya bir hafta kala gittiğim kontrolde bebek 3600 gr olmuş normalde olmayacaksa alalım bugün dedi , hem şaşkın hem tutulup kalarak tamam dedik..Hayatımın en büyük pişmanlığıydı veöyle kalacak, gözlerimi açtığımda bebein 3050 gr doğduğunu öğrendim..

Üstelik ağzını açmayı bile bilmiyor sürekli uyuyordu, o ana kadar sütümün gelmeyeceğini hiç düşünmemiştim, tabiki kaşıkla mamaya başladık, az beslenen oğlum sarılık oldu, sular serperek uyandırıp besliyorduk.. Bir hafta anne sütü artı mamayla beslendi, anca doğum kilosuna geldi. Aile hekimimiz sakın biberon verme memeyi bırakır dedi korktum mamayı da kestim..Hep az emdi (5-10 dk) hep emmemek için direndi ağladı ( uykuda emzirdim) Ek gıdaya erken başladık (4 aylıktı) reddetti kabız oldu..

Ama anne sütünün kıymetini anladı yapıştı memeye:)

şu an oğlum 18 aylık hala emiyor..

Sütümü arttıran en iyi şey uyku ve moral oldu bu dönemde.

Filiz DEMIRCI

Check Also

Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz!

  Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz! Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.