33.hamilelik haftası

Hamilelikte-33.Hafta_

Bebeğiniz bu hafta;

Bebeğin kilosu 2000 gram(2 lilogram),boyu 45 cm kadardır.

-33.Gebelik haftasından sonra amniyon sıvısı miktarı sabit kalır.Bebeğiniz için çok önemli görevler üstlenen amniyon sıvısı mikterı bebeğin aldığı ve çıkardığı sıvı dengesinde,beslenmesinde,akciğer agzersizinde, sindirim sistemi gelişmesinde darbelere karşı korumada,yataklık ve ısının korunmasında rol almaktadır.Bu nedenle ultrason takiplerinde gebelik suyunun da miktarındaki değişimler takip edilmektedir.Anormal durumları zaten hekiminiz sizinle paylaşacaktır.Meraklanmayın ve kontrollerinize sadık kalın.Günlük 1,5 su bardağı kadar idrar çıkışı ve karşılığında 1,5 su bardağı kadar amnion sıvısı içmektedir.

-Lanugo denen zayıf kıllar artık tümüyle amnion mai içine dökülmüş,yerine yeni kalıcı tüyler çıkmaktadır.

-Göz hareketlerinin  göz kapağı altındaki hareketlerinden dolayı rüya gördüğü düşünülmektedir.Gözbebeği (iris) artık ışığa karşı karanlıkta genişleme,aydınlıktada küçülme şeklinde olan ışık refleksi duyarlılığına sahip olmuştur

-Bebeğiniz dışardan gelen bütün gürültü ve seslere,tabiki müziğe de kulak kabartır.Bu arada ilk hatıralarını biriktirmesi ve dolayısıyla beyne kayıt yapması söz konusudur.Yani hafıza işlevi devreye girmiştir.

-Bebeğinizin uyku peryotları son trimesterde denen son 3 aylık dönemde uzamıştır.Yani uyuma fazı uyanıklık fazından daha çoktur.

-Bebeğinizin yağ dokusundan dolayı vücut ısısı anne vücut ısısından 1 derece kadar fazladır

Annede olan değişiklikler;
-Haftada yaklaşık yarım kilo(500 gr) artışınız olmaktadır.Kilo alımınıza,rahim büyümesine ve hormonal değişikliklere bağlı olarak uyuyamama,bel,karın ağrıları,bacaklarda şişlikleriniz devam etmekte ve artmaktadır.
-Sıkıntı gibi, ağrılı kramplar da stres nedeniyle oluşabilir.Sakin geçen gebeliklerde bile stresten kaçınmak zordur.Bazen fazla düşünmek bile strese yol açabilir.Sakinleştirici ılık bir banyo yardımcı olabilir.
-Giderek gelişen bebeğiniz midenize baskı yaptığı için yemeklerinize sindirim güçlüğü,mide yanması ve şişkinlik eşlik edebilir.
-Kilo artışı
-Cildinizde kuruluk ve pul pul olması hormonal değişikliklere bağlı olabilir.Derinize aşırı yük binmiştir ve zehirli maddeleri atmada sorun yaşamaktadır.Bol sıvı ve taze meyve alımı önerilmektedir.
-Rahim ağzı doğuma hazırlanmakta olduğundan kısa süreli ve düzensiz sancılanmalar yaşayabilirsiniz.

 

Check Also

Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz!

  Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz! Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.