Bugün periscopedan eğitim videoları çekmeye başladım. Haftada 3 video çekmeyi planlıyorum. Seminerlerime veya toplantılarıma katılamayan anneler için bir alternatif diye düşünüyorum. Yakında daha güzel bir sürprizim de olacak ondan sonra anneler bana çok daha hızlı ve rahat ulaşabilecekler.
Bugün peiscope yayınımın konusu; Ek gıdaya geçiş de püf noktaları
Sizde videoyu izlemek isterseniz linki;
Anlattıklarımı aşağıda sizler için kısaca özetledim;
1-Başlangıçta bebeğin az miktarlarda besine ihtiyacı vardır.
2-Miktar giderek ve yavaş yavaş arttırılmalıdır.
3- Bebeğin çiğneme ve sindirim yeteneğine bağlı olarak sık sık beslenmesi gereklidir.
4- Kaliteli besinler kullanılarak çeşitli besin karışımları kullanılmalı, bu karışımlar tek bir besin öğesini değil tüm gerekli öğeleri içermelidir, Böylece bebeğin sağlıklı bir şekilde büyümesi ve gelişmesi sağlanır ve besin öğesi eksiklikleri ortaya çıkmaz.
5- Besin öğelerinden zengin ye enerjileri yüksek besin maddeleri kullanılmalıdır.
6-Bu besinlerin hazırlanma işlemleri hijyenik koşullarda gerçekleşmeli, eller ve kaplar aracılığı ile besin maddelerinin kontamine olması önlenmelidir. Vektörlere karşı besin maddeleri ile bunları hazırlama sırasında kullanılan araç gereç korunulmuş olmalıdır.
7-Mümkün olduğunca uzun süre anne sütü vermeye devam edilmelidir.
8-Bebeğin fiziksel gelişmesinin ötesinde mental gelişmesi de izlenmelidir.
9-Hastalıklar sırasında ve nekahat dönemlerinde daha fazla beslenmelidir. Özellikle ishalli hastalıklarda sıvı verilmesi arttırılmalıdır.
10-Bebeğe ek besin olarak verilen maddeler ailenin ekonomik giicü ve beslenme alışkanlıklarına uygun olmalıdır. Sindirimi kolay, az posa bırakan, püre kıvamında, kolay hazırlanabilen ve baharatsız yiyecekler olmalıdır.
11-Allerjenik özellikleri en az olan besinler ilk olarak tercih edilmeli ve her seferinde yeni tek bir besin denenmelidir.
12-Taze sebze ve meyveler iyice yıkandıktan sonra verilmeli, pişirilenler ise günlük olarak tüketilmelidir.
13-Bir yaşına doğru çocuk artık aile sofrasına oturup, ailenin tükettiği besinleri yiyebilir.
Bebekler ilk 6 ay boyunca sadece anne sütüyle beslenmesi en idealidir. Anne sütü yetersiz ve formülle devam ediyorsanız da acele etmeden 6. aya kadar devam sütüyle devam etmek gerekiyor. en fazla 5-5,5 ay gibi minik tattırmalara başlayabilirsiniz.ilk başata sebze ile başlayıp, 3 gün kuralına dikkat etmek gerekir.3 gün kural bebeklerin 3 günde bir yeni bir besinle tanıştırmak ve alerji yönünden takip etmek demektir. bebeğinize tek tek sebzeleri denettikten sonra karıştırmak ve tahıllarla desteklemek önemli 6-7 ay arasında sebzelerden sonra sebzelere kırmızı et katmak demir alımı açısından çok önemlidir. Ardından meyvelere geçebilirsiniz. meyveler için de cam rende kullanabilirsiniz.Bebeklere pütürüklü besin vermek anne sütünden sonra çok önemlidir. Buna dikkat etmeyi unutmayın bebeklerinize besinleri hazırlarken blender olabildiğince kullanmamaya dikkat edin!
1 yaşına kadar tuz, şeker, bal, yumurta beyazı, salça vermeyin! bunlar çok alerjik olduğu için dikkatli olmak ve 1 yaşından sonra bebek beslenmesine eklemek doğrudur.
Bundan sonra ki dönemde bebeklerde kahvaltı ile ilgili video çektiğimde kahvaltı ile ilgili tüm detayları paylaşacağım.
Bu yayınlar için cep telefonunuza periscope applicationu yüklemeniz gerekiyor. Benim kullanıcı adım; bebeimgeliyor
Buradan beni izleyebilirsiniz. Konu önerilerinizi de bekliyorum!
Yorum ve sorularınızı bekliyorum:))
Çok aydınlatıcı bir yazı olmuş elinize ağzınıza sağlık. Benim bebeğimde 6 aylık ek gıdaya geçtim ama bu süreç biraz zorlu geçiyor sebze yerken sürekli oğürüyor yemek istemiyor. Birde organik prinç unu,yulaf unu gibi tahılların besin değeri varmı suyla yaparak bebeğime ara ara yedirebilir miyim? Prinç unu eskiden çok kullanılıyormuş biliyosunuz ama boş kılo yaptığı soylenıyor. Bu doğru mudur?
Elem hanım tahılları su ile pişirip muhallebi yapabilirsiniz. ılıyınca aynı ısıdaki anne sütünü içine ekleyebilirsiniz. Bu şekilde İçinde anne sütü de olduğu için besleyici olacaktır.
sevgiler