Bebeklerle Tadım Atölyelerimiz başladı

Yaklaşık 6 yıldır annelerle Ek gıda ve Blw süreci hakkında toplantılar yapıyorum. Bu toplantılarda ipuçları, tarifler ve deneyimlerimi anlatıyorum.

Bu süreçte anneler ek gıdaya geçerken yemekler nasıl olmalı, yumuşaklığı nasıl ? ne ilw pişirmeliyim? gibi pek çok sorusu oluyor. Hem bu soruları cevaplamak hemde birlikte yemek yiyip eğleneceğimiz bir etkinliğe karar verdim.

image  image

Stokke mama sandalyeleri ile Profilo ise Küçük ev aletleriyle bu projemi desteklemeye başladı. Böyle olunca içeriği çok daha zengin bir etkinlikler dizisi planladık.

Her ay 2 etkinlik yapacağız.

Geçen hafta demosunı gerçekleştik. Yoğurt ve buharda pişmiş sebzeler denedi bebişler. Anneler de hazırladığım kısır ve çay ile keyif yapmaya çalıştık.

Profilo yoğurt makinesiyle kolayca yoğurt mayalarken, Profilo buhar pişiricisi ile sebzeleri pişirdim. Yoğurt çok güzel olmuştu. Bebekler yedi, kalanları evlerine götürdüler. Çok mutlu oldum:)) Brokoli, bal kabağı, kabak, patates, havuç buharda çok güzel yumuşadı. Tüm sebzeler parmak boyunda hazırlandı.

image

5 anne ve 5 bebekle gerçekleştirdik.  Benekler stokke mama sandalyelerne oturtuk.Hep birlikte önce yoğurt sonrada hep birlikte sebzeleri denediler. Blw denemesi yapan minnoşlar oldu. Esasında anneler bebeklerinin nasıl becerikli olduğunu gördüler. Hep birlikte oldukları için iştahsız olan bir bebek epeyce yiyerek annesini çok şaşırttı. Mama sandalyeleri Tripp Trappların ne kadar rahat kullanılabilir ve ergonomik olduğunu deneyimlediler.

Biz çok eğlendik. Bu ay 23 ve 28 Şubatta ili tane Bebek Tadım Atölyemiz olacak.

Sizlerde bizlerle olmak isterseniz; bebeimgeliyor@gmail.com iletişim bilgiler

Check Also

BLW- Bebeğin Kendi Kendine Yeme Yöntemi

BLW- Bebeğin Kendi Kendine Yeme Yöntemi   BLW (Bebeğin Kendi Kendine Yemesi – Baby-Led Weaning), …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.