İlk Emzirme

İlk Emzirme

Emzirmeyi doğumdan sonra mümkün olan en kısa sürede başlamalısınız. Bebeğiniz doğar doğmaz ilk yarım saat içinde emzirmeli, Doğum planı yaparsanız mutlaka buna yer vermelisiniz.

Bebeğiniz İlk Kez Emzirir mi?

Bebeğiniz doğduktan hemen sonra anne göğsüne doğrudan yerleştirin.Bu ten tene temas, bebeğinizin dış dünyaya geçişine yardımcı olur. Bebeğin stresini azaltır ve anne ile bebek arasındaki bağı güçlendirir. Erken ten tene temas emzirmeyi teşvik eder.

Yeni doğanlar doğumdan sonraki ilk saatte daha fazla uyanık olma eğilimindedirler ve meme ucunu bulmaları için doğal bir refleksle doğarlar. Bebeğiniz memenize yerleştirildikten sonra hemşirenin yardımıyla emzirmeye başlayabilirsiniz.Bebeğiniz memenizdeyken, bebeğiniz meme ucunuzu yanağının en yakınına veya üzerinde hareket ettirebilirsiniz.
bebeğinizin teninize yerleştirebilir ve bebeğiniz mümkün olduğunca emzirmeye çalışabilirsiniz.

Ne gibi hissedecek?

Bebeğinizi ilk kez memenize koyduğunuzda, farklı hissedebilirsiniz. Muhtemelen yüksek ihtimalle sevebilirsiniz,ya da endişeden gerilebilirsiniz. Her durumda mucizenin içindesiniz 😍

Bebeğinizin doğru şekilde kavrayıp kavramadığını kontrol ettirin.
Bebeğin Doğru kavraması , başarılı emzirmenin en önemli parçalarından biridir. Bebeğinizin göğsünüzdeki süt kanallarını vakumlayıp,anne sütüne ulaşmasını sağlar. Doğru pozisyonda ememezse bebeğiniz yeterli süte ulaşamaz ve meme ucu çatlaklarına sahip olabilirsiniz.
Bu nedenle, bebeğinizin doğru pozisyonda emmeyi öğrenmesi önemlidir. Yanlış emziğini fark ederseniz küçük parmağınızla dudaklarına dokunup, meme ucunu bebeğin ağzından çıkarın.
İlk günlerde emzirme sırasında meme uçlarınızda hassaslaşma olabilir. Ayrıca ilk günlerdeki emzirme uterusunuzu uyarır, toparlamasını sağlarken, uterusunuz da kramplar hissedebilirsiniz.


Bebeğiniz Emzirmiyorsa Bebeğiniz İlk Emzirmeden Nasıl Başlıyor?

Hamilelik sırasında vücudunuz kolostrum üretmeye başlar. Kolostrum bebeğinizin ilk emzirme döneminde ve ilk birkaç gün boyunca içeceği konsantre, yüksek oranda besleyici bir sıvıdır. Bebeğiniz sadece az miktarda alacaktır, ancak beslenmede çok yüksek olduğu için ilk birkaç günde ihtiyacı olacak kadardır.

Kolostrum, yenidoğan için mükemmel bir ilk besindir çünkü:

* Protein içerir .
* Kolayca sindirilir.
* Bebeğinizin vücudunun bilirubinden kurtulmasına ve sarılıkların önlenmesine yardımcı olacak bir müshil gibi davranır.
* Hastalığa karşı korunmaya yardımcı olan bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar
* Sindirim sistemini kaplar ve enfeksiyonu önlemeye yardımcı olur.

Ne Emzirme, Olduğunu Düşünmekten Daha Zorsa?

İlk emzirme siz ve bebeğiniz için bir öğrenme deneyimidir. Bazı bebekler için kolayken bazı bebekler içinse çok zor olan bir deneyimdir.
Sabırlı olun, denemeye devam edin ve gerekirse yardım isteyin. Birçok hastanede size yardımcı olabilecek bebek hemşireleri veya emzirme danışmanları bulunmaktadır.

  1. Doğumdan sonra taburcu olana kadar bol bol emzirme denemeleri yapın, hastanedeki bebek hemşirelerinden yardım isteyin. Eve gittiğinizde bebeğinizi doğru pozisyonda emzirmeyi öğrenmiş olun!

Check Also

Anne sütünü ne zaman sağmalıyız?

  Anne sütünü ne zaman sağmalıyız? Bebeğiniz doğar doğmaz ilk saat içinde EMZİRME denemelerine başlamak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.