Canbebe ile Yenidoğan da Uyku

 

Canbebe ile Annelerle Geleceğe Digital Platformu ile yaptığımız canlı yayınlarda bu hafta ki konumuz, Yenidoğan bebeklerde Uyku!

Bebeğinizi kucağınıza aldıktan sonra nasıl uyuyacak?, doyuyor mu? soruları  hep kafayı karıştırır. Bu yayınımızla sizin kafanızdaki soru işaretlerinize cevap bulmanıza yardımcı olur.

Burada da size uyku işle ilgili birkaç ipucundan bahsedeyim;

İlk iki ay boyunca, yeni doğanların gündüz ve gece arasında şifresini çözemedikleri için henüz kendi sirkadiyen melatonin ritmlerini geliştirmediler, diyor Kim West.  İlk hafta boyunca, toplam 16-18 saat uyurlar, gece boyunca yaklaşık yarısı ve dört gündüz uykusunun yarısına yayılırlar. 2 haftadan 2 aya kadar, toplamda 15.5-17 saat, geceleri 8,5-10 saat ve üç ila dört aralıkta yayılan günde altı ila yedi saat uyurlar. Üçüncü ayda bebeklerin ortalama 15 saat uykuya ihtiyacı vardır, gece 10 ve üçü üç gündüz uykusuna yayılır.

Pek çok anne baba, bebeğinin yarasadan hemen hemen bir şampiyon uykusu olacağını umar, ancak bu durum genellikle böyle değildir, diyor, tıpkı Westchester Tıp Merkezi’ndeki Maria Fareri Çocuk Hastanesi’nde pediyatrik uyku tıbbı yöneticisi Nadav Traeger. “Ebeveynlerin sabır göstermeleri ve bebeğin iç saatinin içeri girmesi için biraz zaman harcayacağının farkına varması gerekiyor. Uyku da çocuktan çocuğa önemli ölçüde değişiyor, bu yüzden bir bebeğin uyku alışkanlıklarını diğerine göre kıyaslayamıyorsunuz. Zaman, daha iyi olur. ”

Bebeğinizin midesinin küçük olduğunu unutmayın, bu nedenle anne sütü veya formülü oldukça hızlı bir şekilde sindirecektir . Bu nedenle, yeni doğanların her iki ila üç saatte bir beslenmesi gerekir. Bir seferde üç saatten uzun uyuyan yeni doğmuş bir çocuğa sahip olmak için yeterince şanslıysanız, onu uyandırmaya gerek yoktur. “Hiçbir tıbbi şartı olmayan tam süreli bir bebeğin beslenme için uyanmasına gerek yoktur” diyor Marc Weissbluth, MD, bir çocuk doktoru ve Sağlıklı Uyku Alışkanlıkları yazarı , Mutlu Çocuk. Bebeğiniz sık beslenmek için uyanırsa, geçici olduğundan emin olun. 3 ay sonra midesi büyüdü ve daha uzun süre kalacağı anlamına geliyor – bu da uzun süreler boyunca uykuda kalacağı anlamına geliyor.

Bebeğinizin odanızda ya da kendi odasında uyup uydurmadığı, rahat ve huzurlu bir yer olduğundan emin olmak istersiniz. West, “Odadaki karartıcı tonları ve bebeğin yatak odasında sakinleştirici renkleri seviyorum” diyor. Bebeğin uyuduğu odanın parlak renklerin olmadığı, sakin renklerden oluşması uykusunu da iyi yönde etkileyecektir.Ayrıca, bebeğinizin uyumak için sert bir yatağa sahip olduğundan ve odanın çok sıcak veya soğuk olmadığından emin olmalısınız.

West, “Kundaklama baskısı, bebeklerin anne karnında gibi hissettikleri , bebekleri rahatlatıyor ve uykusunu uzatıyor” diyor. “İnce bir battaniyeye sıkıca sarın, yüzünün yakınında olmadığından emin olun, kulakları ve ayak parmakları çok sıcak değil. Genellikle, bebeklerin kalçaları hafifçe bükülüyor ve ilk üç ay boyunca genellikle onların kolları battaniyenin içinde.

 

Her hafta olan canlı yayınımız Canbebe youtube kanalım ve Canbebe instagram hesaplarından izleyebilirsiniz.

Check Also

Yenidoğan bebeğinizin odasını hazırlarken Nelere dikkat etmeliyiz?

Yenidoğan bebeğinizin odasını hazırlarken Nelere dikkat etmeliyiz?   Yenidoğan bebeğinizin odasını hazırlarken bebeğinizin konforu ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.