Aletha J. Solter Türkiye’deydi!!

IMG_6282.JPG          
                       
Philips AVENT Anne Okulu projesi için Türkiye’ye gelen Aware Parenting Institute’un (Bilinçli Ebeveyn Enstitüsü) kurucusu İsviçre asıllı Amerikalı yazar ve Psikolog Aletha J. Solter (67), hurriyetaile.com’un sponsorluğunda Türkiye’deki blogger annelerle buluştu.

İsviçre Cenevre Üniversitesi’nde insan biyolojisi üzerine master, Kaliforniya Üniversitesi’nde psikoloji doktorası yapan Solter’ın bugüne değin basılmış 4 adet kitabı bulunuyor; Bilinçli Bebek (tüm dünyada 100.000 sattı), Çocuğunuza Kulak Verin, Anne Babanın Çocuk Yetiştirme Rehberi, Uyuşturuculardan Korunmuş Çocuk Yetiştirme. Beş dil bilen Solter’ın 5. kitabı ise yolda ve bunu ilk kez bu buluşmada dile getirdi. Solter bu hafta sonu workshoplar eşliğinde anne ve babalarla bir araya gelecek. 
2 çocuğu ve 2 torunu olan Solter, Türkiye’nin önde gelen blogger anneleriyle buluşarak hem kendi tecrübelerinden ve kitaplarından bahsetti hem de bloggerların sorularını yanıtladı. Toplantı sonrasında kitapları imzaladı.
Tüm katılımcıların blog yazarı olması üzerine sohbete “4 kitabım var ama benim blogum yok” diyerek espriyle başlayan Solter, özellikle çocuk yetiştirirken ceza uygulamasına değindi. Pinik Kuş blogunun yazarı Ayça Oğuş’un “Çocuğumun öğretmeni, ödevini yapmadığında bizim yardımcı olmamızı ya da zorlamamızı istemiyor. Okulda ona düşük not vererek cezalandıracağını ve bu şekilde ödevlerini yapmasını sağlayacağını belirtiyor. Biz evde istediğimiz kadar cezadan kaçınsak da dışarıdaki etkenleri nasıl kontrol edeceğiz?” sorusu üzerine şu yanıtı verdi:
“Zor bir konu. Yapılan bir araştırma, ödevlerin ebeveyn ve çocuk arasında sorun yarattığını öne sürüyor. Ödevlere ihtiyaç olmadığını da biliyoruz ancak Amerika da dahil birçok ülke bu uygulamayı sürdürüyor. Bu noktada ebeveynin görevi çocuğuna ödev yaptırmak değil, ona bu konuda destek vermektir. Çocuklar kendilerine en yakın hissettikleri kişiyle iyi anlaştıkları için ebeveynler ödev konusu eğlenceli hale getirerek ilişkilerini koruyabilirler. Örneğin; ‘Ben buradayım, bakalım nasıl bir ödevin var?’, ‘Sana yardım etmek istiyorum, sen de ister misin?’ diye yaklaşılabilir. Ben de bir anne olarak çocuklarımın ödevlerini hiç yapmadım ama onları her daim destekledim.”

IMG_6210.JPG                    IMG_6163.JPG

Geçen haftalarda gelen Aletha Solter daha önceden de duyurusunu bloğumda paylaştığım çok güzel ve yararlı seminerler verdi. Ben de Hürriyet Aile ve Philipps Avent Anne Okulu’nun katkısıyla Dem Cafe de yapılan toplantıda Aletha Solter ve Nilüfer Devecigil ile tanışma fırsatı buldum. Bu sohbet de Altuğ ve ananesi de bizimleydi. O da çok enteresan bir deneyim oldu benim için.))

cocuk.o.jpg                       Bilinçli bebek kapak.jpg

Sonunda Doğan Kitaptan çıkan Çocuğunuza Kulak Verin kitabını hediye ettikleri içinde ayrıca çok teşekkürler.Eğer sizde ilgilenirseniz tıklamanız yeterli!!

Check Also

Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz!

  Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz! Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki …

One comment

  1. Esra Merhaba,

    Avent Anne Okulu’na gelemeyen anneler için notları Avent blogundan paylasiyoruz.

    Seni okuyan annelerin işine yarayabileceği dusuncesi ile paylasmak isterim:
    http://www.hamileveanne.com/2012/09/25/cocugunuz-neden-agliyor-bebekler-neden-aglar/

    http://www.hamileveanne.com/2012/09/28/aglamak-insani-iyilestirir-miniginizi-de/

    Sevgiler,

    Avent Annesi Muge

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.