10 haftalık hamilelik

images (1)10

Bebek;

Bebeğiniz yaklaşık bir çilek büyüklüğünde ve hemen hemen 3 cm’den birazcık daha uzun.

Bebeğiniz şu an sıvı yutabiliyor. Böbrekleri, barsakları, karaciğeri ve beyni gibi tüm hayati organları oluştu ve işlemeye başladı. Hamileliğiniz boyunca da gelişmeye devam edecekler. Eğer karnınıza içerden bakabilme şansınız olabilseydi; el ve ayak parmaklarında oluşan küçük tırnaklarını, hassas teninde oluşmaya başlayan ayva tüyü saçlarını görüp detaylara hayran kalabilirdiniz.

Bebeğinizin el ve ayakları bükülebiliyor artık. Ellerini bileklerinden büküp, kalbinin ortasında birleştirmiş durumda. Ayakları da vücudunun önüne çıkabilecek kadar büyüdü artık. Omurgasının ana hatları teninden belli oluyor ve bel kemiği sinirleri, omuriliğinden uzanarak gelişiyor. Bebeğinizin alnı, gelişen beyni ile birlikte geçici olarak biraz şişkindir ve kafasının biraz yukarısındadır. Neredeyse vücudunun uzunluğunun yarısı kadardır. İlerleyen haftalarda, uzunluğu yaklaşık ikiye katlanacak.

Anne;

Hamile kalmadan önce rahminiz hemen hemen küçük bir armut büyüklüğündeydi. Bu haftayla birlikte yaklaşık bir greyfurt büyüklüğüne ulaştı. Şu anda hamile kıyafetlerine gerek duymayabilirsiniz. Giydiğiniz günlük kıyafetler belki size dar gelerek rahatsız edebilir ve gittikçe irileşen göğüsleriniz sütyeninizden taşmaya başlamış olabilir. Orta bölgenizdeki kalınlaşma, genelde hafifçe kilo almanızla ve şişkinliğinizle alakalıdır. Giydiğiniz pantolon ya da eteklerin bel kısımlarının elastik olmasına ya da bel kısımlarının göbeğinizin altına doğru gelmesine dikkat ederseniz, kıyafetleriniz içinde kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz.

 

Check Also

Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz!

  Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz! Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki …

One comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.