8. haftalık hamilelik

pregnancy-week-8-454

 

Bebek;

Boyu : 10 mm – 13 mm Ağırlığı : 1 gr civarındadır.

Burun ucu oluşmaya başlar, göz kapakları  belirginleşir, alt çene ortaya çıkmış, yemek borusu nefes borusundan ayrılır. Yine, böbrek oluşumu başlar, kalp kapakçıkları belirginleşir. Kolların uzaması devam ederken  kıvrılmalar başlar ve dirsekler belirginleşir Avuç içleri belirgin bir hal alır. Kollarda sinir iletimi başlar. Omurilik ise gelişimine devam eder. Kalpte 4 odacık oluşur ve bebeğin vücudunda kan akımı başlamıştır. Beyninin hızla gelişiminden dolayı baş oldukça büyük görülür. Beynindeki sinir hücreleri oluşmaya ve kollara ayrılmaya başlar. Yumurtalık ve testisler oluşmaya başlar ve artık bebekler yer değiştirmeye başlarlar

Anne de;

Mide bulantıları bu haftada devam edebilir ve bundan dolayı yemek yemede sıkıntı yaşıyorsanız kilo kaybı olacaktır. Vucüdunuz da yağlanma sivilce vesaire olacaktır bu normal olup geçicidir.Rahiminiz normalde 50gr. civarında iken şimdilerde tenis topu büyüklüğüne ulaştı ve gebeliğin sonlarına doğru 1000 gr civarına çıkacaktır. Karnınızda ve kasıkta kramp tarzında ağrılar olabilir. Her hangi bir rahatsızlığınız yok ise gayet güzel bir gebelik geçiriyor iseniz bu haftadan itibaren kıyafetleriniz dar gelmeye başlayacaktır.
7. haftalık hamilelik                                                                        9. haftalık hamilelik

Check Also

Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz!

  Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz! Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki …

One comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.