25 haftalık hamilelik

 

25

Gelişen bebeğiniz 660 gr ağırlığında , patates büyüklüğündedir.

El ve ayak parmaklarında tırnakları oluşmaya başlamaktadır.Ayrıca parmaklarında his oluşur ve oynatmaya başlayacaktır.

Ayak bilekleriniz şişme görülebilir. Bu sık görülen bir şikayettir. Bunun nedeni kısmen, ayak bağ dokularında hormonla ilişikli gevşeme ve kan hacmindeki artıştır. Yüksek kan basıncı, ayak bileklerinde şişme , baş ağrısı, ve idrarda protein preeklampsi denilen daha ciddi bir durumun belirtileri olabilir.Bu semptomları yaşarsanız sağlık görevlinize danışınız. Varisli damarlarda olduğu gibi ayak bileğindeki hafifi şişme genelde ayaklarınızı yüksekte tutarak, kilo kontrolüyle,doktorunuzun onayladığı günlük egzersizlerle ve varis çorabıyla giderilebilir.

Zaman ilerledikçe hamileliğin fiziksel ve duygusal zorluklar bazen çok zorlu olabilir. Ailenizden yeterli destek almanız, yeterli dinlenmeniz ve güvenli günlük egzersiz rutinini sürdürmeniz önemlidir.Hamilelik ve doğum sırasında ve bebeğinizin doğduktan sonra sakin kalabilmenize yardımcı olma açısından iyi rahatlamanıza yardımcı olabilir.Hafifi egzersiz rutininize başlamadan mutlaka doktorunuza danışınız!

Check Also

Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz!

  Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz! Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.