29 Haftalık hamilelik

 

29

Bebeğin 29. Haftasında ortalama boyu 39 cm civarındadır. Ayrıca kilosu da yaklaşık olarak 1250 gramdır. Bu haftada bebek artık doğacak boyuta gelmiştir.

Bebek bu haftada etrafında olup bitenleri oldukça iyi duyabilir ve buna uygun tepkiler verebilir. Gözlerini açıp kapatmaya devam eder. Ayrıca anne karnındaki ışığa da alışmıştır.

Bazı kadınlar iç karınlarının geniş olmasından dolayı hamileliğin son zamanlarında çok fazla zorlanmazlar. Fakat bazı kadınlar ise bu kadar şanslı olmayabiliyorlar. Bu haftaya kadar yaklaşık 5 kilo alınması normalken bazı kadınlar bu kilonun üstünde bir kiloyla bu haftaya ulaştıklarında şiddetli sırt ağrıları, bacaklarında kramplar ve denge kayıpları meydana geliyor. Anne adayının tansiyonu düzenli bir şekilde ölçülmelidir. Bu dönemlerde anne adayının iştahında artış meydana gelebilir. Aşırı gıda tüketimi de mideyi zorlayacağı için mide yanmalarıyla karşı karşıya kalınabilir. Bu dönem beraberinde gebelik hormonunun artışını da getirir. Bu durumda anne de kabızlık görülebilir. Kabızlığı bol bol lifli gıdalar tüketerek, bol su içerek ve hafif hareketler ve yürüyüş yaparak önleyebilirsiniz. Kabızlık önlenmediği takdirde hemoroit meydana gelebilir. Annenin göğüsleri artık iyice hassasiyet kazanmaya başlar. Çünkü artık süt üretimi başlamıştır.

Anne adayı son haftalarda iyice hassaslaşmaktadır. En ufak şeye alınabilir, incinebilir. İlgiye çok ihtiyaçları vardır. Yalnız olmadığı eşi ve çevresi tarafından hissettirilmelidir. Morali her zaman yüksek tutulmalıdır. Annenin morali bebeğin ruh sağlığını direk etkilemektedir.

Check Also

Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz!

  Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz! Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.