Güçlü Kadınlar Konferansı’daydım!

image

Geçtiğimiz günlerde AVON ve Hürriyet’in “Güçlü Kadınlar Konferansı” için davet almıştım. Özellikle katılımcı ve oturumları görünce çok heyecanlandım. Kadınların toplumların değişiminde büyük bir role sahip olduğuna inanıyorum. Yeterki içimizdeki gücün farkına varalım.
Merak ve heyecanla, kadınların toplumsal yaşamdaki varlıklarını ve güçlü seslerini dile getirmek ve ilham veren hikayeleri daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla “Güçlü Kadınlar Konferansına’’ katıldım. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen konferansın dört farklı oturumunda kadın hakları, girişimcilik, sorumluluk çalışmaları ve fark yaratan kadın hikâyeleri ele alındı.

image

image

Konferansın moderatörlüğünü Dr. Fatoş Karahasan, Cengiz Semercioğlu ve Yonca Tokbaş üstlendi.

Program şöyleydi;
Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Çağlar Göğüş ve Avon Türkiye Genel Müdürü Orkun Gül “Hoş geldiniz” Konuşması
Haklarını Bilen Kadınlar
Konuşmacılar: Nazan Moroğlu & Nur Ger & Canan Güllü
Moderatör: Fatoş Karahasan
Cesur Kadınlar
Konuşmacılar: Sanem Oktar & Çiğdem Çimen & Gamze Cizreli
Moderatör: Yonca Tokbaş
İyiliği Yayan Kadınlar
Konuşmacılar: Hassas Anne & Üşengeç Şef & Hande Orhan
Moderatör: Cengiz Semercioğlu
İlham Veren Kadınlar
Konuşmacılar: Dilek Livaneli & Leyla Alaton & Tülin Akın & Demet Akbağ
Moderatör: Fatoş Karahasan
Fatoş Karahasan – Manifesto & Kapanış
Konuşmacılar ve oturum isimleri beni çok heyecanlandırmıştı. Oturumlara katılıp, güçlü kadınları dinledikçe iyi ki gelmişim dedim.
Açılış konuşmasını yapan Avon Türkiye Genel Müdürü Orkun Gül, ’bu konferansla güçlü kadın hikâyelerini daha fazla kişiye ulaştırmayı ‘istediklerini söylerken, Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Çağlar Göğüş ise, “Güçlü kadınlar, daha güzel bir hayat demek” diyerek konferansı başlattılar. Yazımın başında iki markayı da tebrik ediyorum. Bizleri bu kadar güçlü kadınla tanıştırıp, ilham oldukları için. Umarım uzun yıllar devam eder.

Haklarını Bilen Kadınlar panelinin konuşmacıları; Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, LL.M Yeditepe Ü.H.F Öğretim Görevlisi İKKB Koordinatörü Nazan Moroğlu , SUTEKS Group Yönetim Kurulu Başkanı, WEPs İş Dünyası Sözcüsü Nur Ger, Dr. Fatoş Karahasan’ın moderatörlüğünde kadınların haklarını bilmeleri ve bu hakların peşinde koşmalarının ne kadar önemli olduğunu anlattı.
KAGİDER Başkanı Sanem Oktar, Big Chefs Cafe & Brasserie Kurucu Ortak & CEO Gamze Cizreli, AVON Temsilcisi Çiğdem Çimen’in yer aldığı Cesur Kadınlar paneli Yonca Tokbaş modatörlüğünde gerçekleşti. Çiğdem hanım ve Gamze hanımın hikâyelerini dinlemek bana gerçekten ilham verdi. Benim de hikâyemin biraz onlara benziyor olması, sanırım beni biraz daha etkiledi. 17 yıllık kurumsal hayatımı bırakıp, hayallerimin işini yapmaya başladım. Bu sürecimde benim de desteğim annelerdi 🙂
İyiliği yayan kadınlar panelinde ise AVON Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika İletişim Direktörü Hande Orhan, Hassas anne olarak bilinen blogger Ece Kumkale, Üşengeç Şef olarak bilinen blogger Dilek Yeğinsu konuşmacı olarak yer aldı. Cengiz Semercioğlu moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, ‘iyiliği yayma’ konusunda sosyal medyanın gücü vurgulandı. Sevgili Ece yakın arkadaşım olduğu ve yaşadıklarına yakından tanık olduğum için onu Güçlü Kadınlar konferansında dinlemekten gurur duydum. Üşengeç Şef Dilek hanımı kısmen tanıyordum. Hikâyesinden, hayata olumlu bakışı beni çok etkiledi.

İlham veren Kadınlar oturumu ise, konferansın finaliydi. Özellikle Samsun Kumköyü İlkokulu Öğretmeni Dilek Livaneli, görev yaptığı köyde hem çocuklar hem kadınlar için yarattığı dönüşüm hikayesini anlattı. “Evren eylemi destekler.” diyerek harekete geçtiğini söyleyen Dilek Livaneli beni çok etkiledi. Elimizde küçücük imkânlarımız da olsa yapmak istediklerimiz, hedeflerimize ulaşabileceğimizi bizlere gösterdi. Konuşmasını ‘’ İnsanlar sizi düşündüğünde gülümsüyorsa doğru yolda olduğunuzu düşünüyorum. Etrafınızdaki kadınlara en iyisini hissettirmek için çalışmanızı diliyorum.” Diyerek bitirdi. Aynı oturumda Sevgili Leyla Alaton da vardı. Daha önce KAGİDER’in bir toplantısında dinlemiş ve çok etkilenmiş olduğum Leyla Hanım yine beni etkiledi. Güçlü Kadın dediğinizde tam karşılığı, bence. “Kolay pes etmem. Her zaman B ve C planı olduğuna inanırım” diyerek düşüncelerimi doğruladı. Bu oturumda beni etkileyen bir kadın konuşmacı da, Tülin Akın’dı. Yaptığı çalışmalarla Nobel’e aday olmuş. İki kızı olduğunu ve onlara kendilerine inanmalarını öğütlüyormuş. Yine bu oturumda filmleri, tiyatro oyunlarını çok severek izlediğim Demet Akbağ da vardı. Hayal kurmak çok ciddi bir iş. Bugün büyük başarı hikâyeleri dinledik. Onları inanılmaz kılan, hayallerinin peşinden koşmaları. Ben de kendi mesleğim adına hayal ettiğim şeyin peşinden koştum. Hayalleri hep baş tacı yapın” diye konuştu.

Güçlü Kadın Manifestosu
Konferansın sonunda Öğretim Görevlisi, Gazeteci, Yazar Dr. Fatoş Karahasan konuşmalardan yola çıkarak hazırlanan ve tüm kadınları harekete geçmeye çağıran Güçlü Kadın Manifestosu’nu okudu.
Manifesto şöyle:
“Geleceği GÜÇLÜ Kadınlar şekillendirecek, şimdi kadınlar olarak güçlenme zamanı!
1.Şimdi haksızlıklardan şikayet etmeyi bırakıp haklarımızı bilme zamanı.
2.Bazen kendi tercihlerimiz, bazen de koşullarımızdır yolumuzu tıkayan… Şimdi cesaretimizi toplayıp ilk adımı atma zamanı.
3.Hepimiz başarabileceği en azından 1 şey var. Potansiyelimizi keşfetme ve kendimizi onurlandırma zamanı.
4.Kadınların gücü kalbindekini cömertçe paylaşabilmektir. Şimdi kalbini açma, iyiliği yayma zamanı.
5. “Sen yapamazsın” diye yıllarca kulağımıza fısıldanmış. Şimdi hem kendimizi hem birbirimizi “Yapabilirsin” diyerek yüreklendirme zamanı.
6.Her kadın aslında bir başarı hikayesidir. Kendi hikayemizin kahramanı olma zamanı.
7.Güvenen, azimli, cesur, iyiliği yayan, umut veren kadınlar olarak harekete geçip çalışma zamanı.

BU konferansa beni davet eden Hürriyet ve AVON’ a sonsuz teşekkürler. Muhteşem bir gün geçirdim. Günün sonunda kadın olarak farkındalığımın arttığını söyleyebilirim

Check Also

Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz!

  Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz! Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.