Bebekler ek gıdaya başladıktan sonra su içmeye de başlarlar. Önce 1-2 küçük kaşıkla başlanmalı. Verdiğiniz ek gıda miktarı kadar su verebilirsiniz. Önce iki yandan kulplu suluklarla su içmeye başlayan bebekler daha sonra pipetli suluklarla geçerlerken.
Verilen su kaynatılmış ılıtılmış olmasına dikkat edilmeli. Mama hazırlarken veya su içirirken kullanılan suyun temiz olmasına dikkat edilmesi gerekir. Küçük bebeklere verilecek suyun en az 10 dakika kaynatılması ve ılıtıldıktan sonra çocuğa verilmesi gerekir. Gereğinden fazla ve defalarca kaynatılan suyun mineral içeriği değişeceğinden bu şekilde verilen su da olumsuz etkilere yol açabilir. Sonuç olarak her yaşta çocuğa vereceğimiz suyun temiz olmasına itina gösterilmeli ve küçük bebeklerde bu konuda daha da hassas davranılmalıdır.
10 kg’a kadar çocukların her kilo başına 100 ml sıvıya ihtiyacı vardır, 10-20 kg arası bebeklere 1 litre + her kilo başına 50 ml . Örnek vermek gerekirse 15 kiloluk bir çocuğun ilk 10 kg için 1 litre, daha sonraki 5 kg için de 5×50= 250 ml sıvıya ihtiyacı vardır. Yani 15 kiloluk bir çocuğun toplam sıvı ihtiyacı yaklaşık 1250 ml civarındadır.
8 kiloluk 7 aylık bir bebek için örnek vermek gerekirse. Formülümüzü hatırlayalım bu bebeğin günlük sıvı ihtiyacı 8 x 100= 800 ml kadardır.Her emmede ortalama 100 mililitre sıvı aldığını farz edersek. 6 kere emse 600 ml sıvı almış olur, sebze, meyve ve yoğurt gibi çeşitli gıdalardan ortalama 100 ml sıvı aldığını ön görebiliriz. Bu durumda çocuğa günde 3-4 kere 25 30 mililitre su içirmek yeterli olacaktır. Daha önce de dediğimiz gibi eğer günde 8-10 kez emiyorsa, annenin sütü çok bol ve çocuk suyu reddediyorsa, tabii ki suya gerek olmaz, çünkü önerdiğimiz 800 ml’yi fazlasıyla geçebiliriz.
Skiphop suluklar su akıtmayan ve koku yapmayan yapısı İle annelerin sevgilisi.
www.pinkbluebaby.com almak isterseniz; kod olarak “Mutlubebekler” yazarsanız %20 indirim alırsınız.
Sorularınızı yorum olarak yazabilirsiniz.
Sevgiler