Bebeğin acıktığını Nasıl Anlarım?

Bebeğin acıktığını Nasıl Anlarım?

Bebekler büyük çocuklar gibi aç olduklarını söylemezler. Peki biz nasıl anlarız?

Bebekler aç oldukları zaman birtakım işaretler bize verirler. Bebeğimiz doğduktan sonra bu işaretleri fark etmeye başladıktan sonra annelerin işi daha kolay olur.

 

Bebeğinizin aç olduğunu gösteren 9 işaret şöyledir;

  • Uykudan uyanır.
  • Kolları ve bacakları hızlıca hareket ettirir.
  • Parmaklarını veya yumruğunu ağzına sokar.
  • Dudaklarını veya dilini emer.
  • Kafasını yana doğru hareket ettirir.
  • Onu tutarken annenin göğsüne döner.
  • Bebeğiniz iç çeker, zıplar ya da küçük sesler çıkarır.
  • Yüz ifadeleri
  • Huzursuz hareketlerinden anlayabiliriz.

Aç olan bebek ağlar mı?

Bebekler acıktığında ağlamaya başlar. Ancak, ağlamak, açlığın geç bir belirtisidir. Çocuğunuz ağladığında muhtemelen çok açtır. Bu durum da bebeğiniz büyük ihtimalle hayal kırıklığına uğruyor. Bu noktada onu sakinleştirmek zor olabilir. Ve eğer bebek çok stresli veya gergin hale gelirse, emzirmek de zor olabilir. Ağlamak ayrıca çok fazla enerji kullanır, böylece ağlayan bir bebek de yorulabilir ve emmeyebilir. Çocuğunuz ağlamaya başlamadan önce, özellikle uyanık ise, beslemeyi denemelisiniz.

Bebeğiniz ilk doğduğu andan itibaren günlük tutmanızı tavsiye ederim. Bu günlüğe bebeğinizin emzirme sıklığını da not edebilirsiniz. Bir süre sonra günlüğünüze baktığınızda bebeğin açlıktan mı ağlıyor, anlamanız çok kolay olacaktır.

Bebeklerde büyüme ataklarının olduğu dönemde annelerin kafası karışabiliyor.

Büyümenin artması sırasında, çocuğunuzun bütün gün emmek istediği ve asla tatmin olmadığından veya doyduğundan emin olamayabilirsiniz. Her ne kadar bebeğiniz yeterince anne sütü almıyormuş gibi görünse de yeni doğan bebeğiniz emzirme sıklığı ve sürelerinde değişiklikler olacaktır. Bebeğinizi çok sık göğsüne koymaya devam edebilirsiniz. Bu şekilde sürekli bebek emeceği için sütünün artması için vücudunuza sinyal verir. Daha sonra, vücudunuzun bebeğinizin taleplerini karşılamak için daha fazla anne sütü yaptığından, daha düzenli bir emzirme rutinine yerleşmeye başlayacaksınız.

Yeni doğan, Açlık Belirtileri Göstermiyorsa;

Yeni doğan bebekler uykuya meyilli olabiliyor. Özellikle de yeni doğan sarılığı döneminde. O zaman bebek acıksa da uykuya devam edebilir. Yeni doğan bir bebek 24 saatlik bir süre içinde en az 8 ila 12 kez emzirmesi gerekir, bu nedenle bebeğinizi 3 saatte bir uyandırıp emzirmeye çalışın. Bebeğinizi uyandırmak zor olabilir. Bebeğinizi uyandırmak kolay olmasa bile bebeğinizi memeye koymaya çalışabilirsiniz. Tamamen uyanık olmadıkları halde, bazı bebeklerin ne kadar iyi emebildiğine şaşıracaksınız.

Doktor ne zaman aramalı?

Bebeğinizi uyandırmaya çalışsanız bile çok zor uyanıyor ve ememiyorsa, çişli bezlerinin sayısı 5’in altına iniyorsa doktorunuza danışmakta fayda vardır

Check Also

Anne sütünü ne zaman sağmalıyız?

  Anne sütünü ne zaman sağmalıyız? Bebeğiniz doğar doğmaz ilk saat içinde EMZİRME denemelerine başlamak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.