Prematüre bebek annelerinin meleği İnci Candemir

24 haftalık ve 670 gram olarak doğan prematüre bir bebeğin annesi olarak 2008 yılında geçirdiği dönüşüm sonrası benzer bir deneyim yaşayan Srvgili İnci Candemir ile güzel bir söyleşi yaptık. Bize hayatını, kitaplarını Ve prematüre ailelerine nasıl destek olmaya gönül verdiğini anlattı.

 

Ben ilk kitabını çıkardıktan sonra kendisiyle tanışmıştım. O zamandan bu yana pek çok şey yaptı. Bende mutlulukla İnci’i takip ediyorum. Kısaca tanırsak;

İnci , oğlu 24 haftada 670 Gr şık minik dev olarak dünyaya Amerika da doğdu Ve 4 ay boyunca yoğun bakımdaydı. O süreçte yaşadıkları şeyler nedeniyle deneyimlerini yararlı hale getirmek istedi. Prematüre bebek ailelerine destek olmak istedi.
Bu hedefini gerçekleştirmek üzere 2013 yılında ABD / Minnesota Üniversitesinde Prematüre
Bebek Ebeveyn Danışmanlığı ve Eğitmenliği programını tamamladı. Türkiye ‘de bu mesleğin
ilk ve tek temsilcisi olarak PBED merkezini kurarak ailelere rehberlik etmeye başladı.

Hayatını Ve deneyimlerini paylaştığı iki kitabı var.

2013 yılında Destek Yayınlarından çıkan ‘670 gram ile Hayata Tutunmak’ adlı ilk kitabımında ileri derecede prematüre olarak dünyaya gelen oğlunun deneyimlerini başka ailelere umut olması için paylaştı.

2014 yılından bu yana Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Yoğun Ünitesinde prematüre bebek anneleri için başlattığı PBED eğitimlerini veriyor.Birçok Üniversite, Devlet ve Özel Hastane bünyesinde Bebek Dostu yaklaşım , Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşirelerine yönelik Aile Merkezi Bakım uygulaması konusunda eğitimler vermekte.

2017 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ,Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yenidoğan Yoğun Bakım Aile Danışmanlığı Sertifikalı Eğitim Programı Eğitim Bilim Komisyonu üyesi olarak görev yapıyor.

17 Kasım 2017 ‘de Türkiye ‘nin ilk ve tek Prematüre Bebek Bakım Rehberi Destek Yayınlarından çıktı.

İnci Candemir’in iki kitabını da buradan bulabilirsiniz.

https://m.kitapyurdu.com/index.php?route=authors/authordetail&author_id=158344

Istanbul genelinde bulunan 2000 yataklı 60 hastanede kalan Prematüre Bebek Ailelerine yönelik 2 ayda bir kez , Hekim , Hemşire ve Psikolog konuk ederek ücretsiz destek toplantıları düzenlemektedir.

Üniversite Hastanelerinde ihtiyaç dahlinde Emzirme odası yenilenmesi, Gelişimsel Bakımı destekleyecek gerekli ekipman tedariki ve hemşireler için stres yönetimi eğitimi gibi Sosyal Sorumluluk Projeleri gerçekleştirmektedir.

Bizler de heyecanla Sevgili İnci’i takip ediyoruz❤️Başarılarının devamını diliyorum.

Daha detaylı bilgi almak isterseniz;

www.pbed.net

Check Also

Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz!

  Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz! Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.