Doğum Sonrası Korse Kullanımı

Doğum sonrası korse kullanımı , doğumdan hemen annelerin merak ettikleri konuların başında geliyor.

Bebeğimizi kucağımıza alınan kadar aldığımız kiloları o kadar kafamıza takmıyoruz. Ama bebeğimizi kucağımıza alıp, kendimizi fark etmeye başlayınca kilolarımızda gözümüze batmaya başlıyor. Bu dönemde karnımızın sarkmaması, toparlanması ve zayıflamamıza destek olmak için korse kullanımı tavsiye ediliyor. Peki korse ama nasıl bir korse olmalı?

Doğumdan sonra korse , annenin gövdesini sıkıca giydiği bir kıyafet diyebiliriz. Korsenin annenin bedenine tam olması önemlidir. Korsenin sıkıldığı doğum sonrası bedenin daha hızlı iyileşmesini sağlarken , duruşu olumlu etkiler.

Korse 19. Uydun beri kullanılıyor. Fakat Doğum sonrasında kullandıklarınızın eskilerdeki gibiaşırı sıkı olan korselerden olmamalıdır.Bu körseler çok kısıtlar ve sıkıştırır. İyileştireceğine annenin daha fazla gazı olmasına neden olur.

Doğum sonrası kullanılan korseler tam tersi annenin iyileşmesine destek verirken kilo vermesinede yardımcı olur. Rahat,güvenli ve kullanımı kolaydır. İster sezaryen ister normal Doğum yapınc Doğum sonrası hızlıca iyileşmenize destek olur. Sıkışlaşmanın yanı sıra sürekli emziren annenin bel ve sırt ağrılarının da azalmasında faydalıdır. Ayrıca Doğum sonrası vücutta oluşan ödemin atılmasına da yardımcı olur. Doğum sonrası ilk doktor kontrolüne gittiğinizde mutlaka kadın Doğum hekiminize korse kullanımı hakkında sorularınızı sorun. Doktorunuz size korse kullanımı konusunda onay verdiyse size tavsiyem; Owli Doğum Sonrası İncelmeye Yardımcı Korseyi tavsiye ederim.

 

Doğum sonrası giyeceğiniz korse özellikle karın bölgesindeki kasların sıkışarak iyileşmesine yardımcı olur. Hamileliğiniz boyunca bebeğiniz büyüdükçe karnınızda büyür. Karın kaslarınız iyice genişler. İç organlarınızın yeri değişir.Doğumdan hemen önce artık mideniz kalbinize iyiyse yaklaşmıştır. Doğumdan hemen sonra organların yerine geçmesi ve büyüyen rahminiİn kendi haline gelmesi 6 haftayı bulur. İşte bu süreçte kullandığınız korse bu sürecin hızlıca geçmesini, iyileşmesini hızlandırır. Korse, Doğum sonrası olan kasılmalarla hem rahiminizi hem de organları iteleyerek eski yerine gelmesine yardımcı olacaktır.

Özellikle sezaryen ile doğum yaptıysanız korse kullanımı size çok daha faydalı olacaktır. Çünkü sezaryen sonrası gülerken, öksürürken, yatağa yatıp kalkarken size çok yarar sağlayacak, kendinizi iyi hissettirecektir. Ayrıca kesi iyileşmesine faydalıdır. Çünkü sıkışıklık kan dolaşımını arttırarak yara iyileşmesinin hızlanmasını sağlar.

Doğumdan sonra tabii ki, doğru korse seçimi önemli. Bu dönemde Owli Doğum Sonrası İncelmeye Yardımcı Korseyi tavsiye ederim.

Bu Korseyi kullandığınızda kıyafetlerinizin altına giyebilir, rahat hareket edebilir, günlük rutin aktivitelerinizi yapabilirsiniz.Sabah uyandığınızda takıp uyuyana kadarla kullanabilirsiniz. Hatta sadece duş yapmak için çıkarıp 24 saat kullanabilirsiniz.  Kumaşı hava geçiriyor olması da çok önemli. Owli Doğum sonrası incelmeye yardımcı korsenin ön tarafındaki süngerimsi tabaka rahat hareket etmenizi sağlar. Özellikle sezaryen doğumlarda da çok rahat kullanıp, dikiş yerinizin hızlıca iyileşmesi ve günlük aktivitelerinizi engellemesini önler. Bu özelliklerden dolayı tüm hamilelere tavsiye ederim. Böyleleriyle çok rahat bir konuşalım sizi bekliyor olacak:))

 

Check Also

Kasım Ayı Hamile Okulum

  Kasım Ayı Hamile Okulum Her ay olduğu gibi bu ayda 7 çift ile Bebeimgeliyor …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.