Elma ve Armut püresi

Klasik elma püresi, bebeğinize katı yiyecekler vermeye başlamanın tatlı ve basit bir yoludur. Lezzet kombinasyonlarına başladığınızda son derece çok yönlüdür. Önce sadece elma ile başlayıp, 3 gün deneme yapın. Sonra bir armut deneyin Ardından her ikisini birlikte hazırlayabilirsiniz.

Bu tarif 6 aylık ve üzeri bebekler için tasarlanmıştır.

Elma ve Armut püresi

Malzemeler

1 elma
1 olgun armut

Hazırlık

Elmayı ve armudu soyun, dörde bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Elmayı ve armudu küçük parçalara ayırın. Buharda pişireceğiniz tencereye elma parçalarını yerleştirin. 2-3 yemek kaşığı su  koyun Tencereyi  orta-yüksek ateşe koyun ve pişirin.

Elmayı 2 dakika buharda pişirin, ardından armut parçalarını ekleyin. Meyveler çok yumuşayana kadar, yaklaşık 10 dakika   buharda pişirmeye devam edin.

Tencereyi ocaktan alın.Buharda pişirilmiş meyveyi soğumaya bırakın. Bebeğinizin yaşına ve çiğneme yeteneğine bağlı olarak meyveyi çok pütürüklü püre haline getirin. Gerekirse, püreyi inceltmek için biraz su, anne sütü veya mama ekleyin.

Afiyet olsun..

Check Also

BLW- Bebeğin Kendi Kendine Yeme Yöntemi

BLW- Bebeğin Kendi Kendine Yeme Yöntemi   BLW (Bebeğin Kendi Kendine Yemesi – Baby-Led Weaning), …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.