Beki İkala Erikli’den Yeni çağın Çocukları

Sevgili Beki ile yaptığımız sohbet ile ilgili yazımı hazırlamış ve onun onayı için email atmıştım. Fakat bir kaç saat önce çok kötü bir saldırı nedeniyle vefat ettiğini öğrendim. Çok üzgünüm:(( Hayatımda yaşadığım çok farklı bir deneyime sayesinde yaşadım. Onun ofisinden çok farklı Esra olarak çıktım. Kocaman yürekli Beki,Işık oldu.

 

image

Geçtiğimiz hafta İpek, Alev,Burcu ve Sinem ile birlikte Beki İkala Erikli ile tanışıp, yeni kitabı ” Yeniçağın Çocukları” hakkında sohbet etmeye ofisine gittik.

Sevgili Beki’nin enerjisi ve güler yüzüyle bizi karşıladı. Önce 5 blogger anne olarak biz kendimizi tanıttık. Sonra bize kendinden, Bir önceki Meleklerle Yaşamak kibından bahsetti.

Yeni çağın Çocukları kitabını okumuş ve bazı bölümleri çok ilgimi çekmişti. Hepimiz notlarımızı almıştık.

Kitabında örnekler gerçekten etkileyici. Bir tanesi;

“Arkadaşım Berk, ikinci sınıfa giden kıvrak zekâlı oğlunu getirdi benimle çalışmaya. Adına Altan diyeceğim yakışıklı, bana neden matematik çalışmak istemediğini şöyle açıkladı:

“Üç kere yediyi neden ezberleyeyim ki? Ben yedi artı yedi, artı yediyi toplarsam, cevabı bulurum.”

Altan’a bu konuda çok haklı olduğunu söyledim. Dinlendiğini, hak verildiğini anlayınca Altan da bana kulak verdi. Yürekten katılıyordum Altan’a. Ona bu eğitim sisteminin bir gün değişeceğini, ama şimdilik bu sistemde sınıfını geçmesi için ezberin gerekli olduğunu anlattım. Yoksa üçüncü sınıfa arkadaşlarıyla gidemeyecekti. “Ben senin yerinde olsam okuldan gelince ilk iş çabucak ödevimi bitirir, kurtulurum,” dedim.

“Haklısın…” der gibi kafa salladı.

Sonuçta minik Altan, çok haklıydı. Ben çocukken onun gibi değildim. Bana “Ezberle!” demişlerdi, ezberlemiştim. Yeni nesil böyle olmamalı. Eğer çocuğumuz neden ezberlemesi gerektiğini bilmek, sorgulamak istiyorsa, sorgulamalı. Öyle olmalı ki, onlar büyüdüğünde dünyamız bu yaşadığımız dünyanın aynısı olmasın.”
BEKİ İKALA ERİKLİ

“Bilge çocuklar, Küçük Üstatlar geliyor!” diye söze başlayan Erikli, “Çocuklarımız en büyük öğretmenlerimiz aslında. Her anne baba kendine ‘Çocuğum bana ne öğretiyor?’ diye sormalı. Farkındalığımıza büyük bir pencere açan kitap, aslında 0-88 yaş tüm çocuklar için!” dedi.

image

Yeni Çağın Çocukları, işte bunu anlatan bir kitap.

Yeni Çağın Çocukları, bizi esprileriyle güldüren, daha konuşamadan tablet kullanan cin gibi çocukların iç dünyasına bakıyor. Yayınladığı kitaplarıyla ve verdiği seminerlerle yüzbinlerce kişiye ulaşan ve hayatını değiştiren Erikli, yeni çağın çocuklarına ve ailelerine sesleniyor. Görünmeyen varlıklarla konuştuğu için tuhaf bulunan veya çok yaramaz diye ilaç tedavisinde yeteneklerini kaybeden çocuklar; onlar aslında neyi deneyimliyor? Kristal, indigo, gökkuşağı çocukları, bu dünyaya hani yüksek amaçla geldi? Yeni çağın çocukları hayvan ve doğa dostu, çoğunun hayali bir köpek sahibi olmak veya ata binmek. Derslerinde bunalan ve kendini ifade edemeyen çocukların, hayali arkadaşları kimler?
Peki ya anne ve babalar? Onların da başka dertleri var. Çocuk sahibi olamayan ailelerin bilinç altında yatan korkular veya atalardan gelen duygusal genetik mirası taşıyan bir annenin çocuğuna aktardığı korkular? Peki bunları nasıl şifalandırırız?

Kitapta 0-88 yaş herkesin cevap bulacağı sorulardan bazıları:

Anneannemin veya başka birinin ADIYLA çocuğuma (bana) ne yükledim?

Çocuğunuzun (hatta sizin) Geleceğini Değiştirmek Mümkün mü?

KÜRTAJ ve Düşükler (sizi), çocuğunuzu nasıl etkiler?

Hayali arkadaşı gerçekten “HAYALİ” mi?

Çocuk uyuyamıyorsa EVDE NE VAR?

İçinizdeki bebek sizi DİNLİYOR! Hamileyken dikkat etmeniz gerekenler…

Çocuğunuz SİZİ NEDEN SEÇTİ?

Çocukların HATIRLADIKLARI Geçmiş Yaşam Anıları

Fedakâr Anneler ve Mükemmel Anneler (Mutsuzum ama çocuğum için boşanmam!)

Çocuğunuz Bunlardan Biri mi? İndigo, Kristal, Gökkuşağı ve Kelebek Çocuklar!

İndigo Çocuk mu Dikkat Eksikliği mi?

 

Benim en çok ilgimi çeken kısmı; Çocuklarda uyku, aile büyüğünün ismi çocuğuna verilmesi, Düşük ve kürtajlar,bebek sahibi olmayan anneler ve iyileşemeyen hastalıklardaki mucizeler.

Bizi sohbetimizden sonra şifa enerjisi ile şifalandırdı. Enerjisini hissettim. Gerçekten çok etkileyici bir seans oldu.

Benim oğlum eşimin babasının ismini de taşıyor. Altuğ’unun isimden alacağı yükü hafiflettik. Özellikle benim para ile ilgili konudaki sıkıntımı konuştuk,  önerilerini dikkate alacağım. Hasta bebeği olan bir arkadaşıma şifa enerjisi gönderdi, Beki. Nasıl kocaman bir yüreği var.

Son olarak benim 2 düşüğüm hakkında konuştuk. Çok etkileyiciydi.Bebeklerimi serbest bıraktık. Seans sıraında tüm enerjsini hissettim.Üzerimdeki hafifliği anlatamam sizlere.Beki ile sıkı sıkı sarıldık sonrasında.

image

Buluşmamız kitaplarımızı imzalayarak ve 2017 yılında kullanmamız için Beki İkela Erikli Melekler Ajandasını hediye ederek bitti. Ama 5 anne olarak çok etkilenmiş ve şifalanmıştık. Bulunduğumuz ortamdaki enerjiyi hissetmek çok etkileyiciydi.

Çıkarken en kısa zaman bizi takip eden annelerle de buluşalım, diye vedalaştık.

Herkese “Yeniçağın Çocukları” kitabını okumasını tavsiye ederim.

Check Also

Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz!

  Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz! Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.