14. hamilelik haftası

yourbaby_week14

Bebek;       

Bebeğinizin boyu 80-113 mm, ağırlığı ise 25 gram civarındadır.

Şimdi yüzü daha fazla gelişmiştir, yanakları ve burnu görülebilir. Artık bebek kafasını dik tutabilir, el ve kollarını haraket ettirebilir. Bebeğinizin parmak izi, bu hafta gelişmeye başlayacaktır. 14. hafta bebeğinizin iç organları için önemli bir haftadır. Bebeğinizde troid bezi gelişerek hormon üretimi başlar ve erkeklerde prostat bezi görülür, kızlarda ise yumurtalıklar oluşmaya başlamıştır.

Anne;

Hamileliğinizin en keyifli olan ikinci 3 aylık dönemindesiniz . Kendinizi daha enerjik hissedeceksiniz.Gebelik hormonlarınız bu gebelik haftasında artık maksimum seviyeye ulaşmışlardır ve daha fazla artış göstermezler. Bu da bulantılarınızın ve yorgunluk hissinizin kaybolacağı, kendinizi daha rahat hissedeceğiniz anlamına gelir.

Rahminiz büyümeye devam edecek. Rahmin büyümesinden ve progesteron hormonunun gevşeyici etkisinden dolayı mide sıvınız yemek borunuza kaçarak, yanmalara sebep olabilir. Sık sık az az yemek yiyerek daha rahat edebilirsiniz.Ayrıca bu gevşemeye bağlı olarak bağırsak hareketleriniz de azalma olabilir. Büyüyen rahiminizin kalın bağırsak üzerindeki baskısı da bu şikayeti artırabilir. Lifli besinlerden zengin beslenmeli, tuvalet ihtiyacınızı ertelememelisiniz.

 

Check Also

Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz!

  Onkim ile Bebeğe Hazırlanıyoruz! Keyifli ve heyecanlı bir dönemin başındayken merak ettiğiniz ve belki …

One comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.