36. hamilelik haftası

 

 

36-gebelik-haftasi

Bebeğiniz;

Bu hafta küçük bebeğiniz 2.5 kg’ın biraz üstünde bir ağırlığa sahip ve boy olarak hemen hemen 50 cm.

Bu haftadan itibaren “karnınızın birden aşağı indiğini” farkedebilirsiniz. Bunun sizin açınızdan en önemli sonucu mide yanması, nefes darlığı, kaburga ağrısı gibi şikayetlerden büyük oranda kurtulmanızdır.

Bebeğin doğum kanalına girdiğini gösteren bu bulgu doğumun yaklaştığını göstermesi açısından da değerli olmakla birlikte kesin bir gösterge değildir

Anne de;

Rahminiz şimdi orijinal hacminin bin misli (kaburgalarınız altına kadar büyüyüp, nefes almanızı bu kadar zorlaştırmış olduğuna göre bu sizi şaşırtmayabilir!). Muhtemelen şimdiye kadar 11 ile 14 kg aldınız. Gelecek birkaç hafta içinde sadece bir iki kilo daha alabilirsiniz. Çoğu kadın hamileliklerinin son ayında hiç kilo almaz. Rahminiz genişleyen tek şey olmayabilir. Şimdiye kadar ödemden (fazla su tutmadan dolayı şişmenin tıbbi adı) şikayetçi olmadıysanız bile hamileliğinizin son ayında daha fazla su tutmaya başlayabilirsiniz. Fırsat buldukça ayaklarınızı yüksek bir yere koyabilir ya da sol tarafınız üzerine yatabilirsiniz. Her iki pozisyon da dolaşımınızı hızlandırıp uç taraflarda bulunan sıvının harekete geçmesini sağlar.

Sıvı almayı azaltmanız ödemi azaltmaz.Hala böbreklerinizden atıkları temizlemek, bağırsak hareketlerini sağlamak ve kan hacmini yüksek tutmak için günde sekiz bardak su içmeye ihtiyacınız var.

Bu hafta itibari ile her an doğuma hazır olmalılar. Daha önce sezaryen yaptırmış anneler genel olarak 38. haftadan sonra planlanarak sezaryen ile doğum yapabilirler.

Check Also

Kasım Ayı Hamile Okulum

  Kasım Ayı Hamile Okulum Her ay olduğu gibi bu ayda 7 çift ile Bebeimgeliyor …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.